Izvor: Medijski istraživački centar, 21.Okt.2011, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I hirurzi u štrajku

Hirurzi Klinike za opštu hirurgiju u ponedeljak će stupiti u generalni štrajk uz poštovanje obaveze minimuma rada,odnosno zbrinjavaće samo hitne slučajeve  dok će sve druge operacije koje nisu hitne biti odlagane do daljnjeg, potvrđeno je u KC u Nišu.
Hirurzi zahtevaju hitno sazove sednica UO KC Niš i da se nadležnim ministarstvima uputi inicijativa da se proširi namena nove zgrade Kardiohirurgije koja je u izgradnji, kako bi se u nju preselila Klinika za vaskularnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << hirurgiju, a njima vratio prostor u staroj zgradi koji trenutno koristi ova klinika.
Oni su revoltirani visinom zarada koju ostvaruju pojedini vaskularni hirurzi pa traže obustavljanje „svih enormnih isplata po osnovu dopunskog rada i vanstandardnih usluga“ do završtka rada nadležnih inspekcija.
Ovo je kulminacija sukoba koji tinja već više od mesec dana, a koji je započet optužbama da se pojedinim vaskularnim hirurzima mesečno plaća preko Republičkog fonda i do 300.000 dinara preko plate za sprovođenje vanstandardne procedure lečenja proširenih vena kod pacijenata obolelih od multiple skleroze.
V.d. direktora Kliničkog centra prof. dr Borislav Kamenov kaže da je dobio potvrdu štrajkačkog odbora da će u ponedeljak otpočeti generalni štrajk. On je objasnio da je jedan od zahteva hirurga već ispunjen jer je inspekcija Ministarstva zdravlja naložila da se obustave sva dalja plaćanja iz Fonda.
'Ti zahvati se neće više plaćati, ali će se nastaviti jer je naloženo da se izvede kod svih pacijenata kod kojih je zakazan. Ukidanjem plaćanja gubi i KC jer je od 178.000 dinara, koliko je plaćano preko Fonda 50 odsto išlo KC Niš a druga polovina hiruzima', kaže  Kamenov.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dogovorili se, nema štrajka hirurga

Izvor: Medijski istraživački centar, 21.Okt.2011

Hirurzi Klinike za opštu hirurgiju u ponedeljak ipak neće početi generalni štrajk jer su postigli dogovor sa Upravom Kliničkog centra Niš.. V.d. direktora KC Borislav Kamenov u kratkom saopštenju je naveo da je sa štrajkačkim odborom postigao dogovor i da se sve aktivnosti u vezi sa štrajkom...

Nastavak na Medijski istraživački centar...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.