Izvor: Medijski istraživački centar, 21.Okt.2011, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovorili se, nema štrajka hirurga

Hirurzi Klinike za opštu hirurgiju u ponedeljak ipak neće početi generalni štrajk jer su postigli dogovor sa Upravom Kliničkog centra Niš.
V.d. direktora KC Borislav Kamenov u kratkom saopštenju je naveo da je sa štrajkačkim odborom postigao dogovor i da se sve aktivnosti u vezi sa štrajkom obustavljaju.
Hirurg i dekan Medicinskog fakulteta Milan Višnjić rekao je za MIC da je uprava KC prihvatila sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << zahteve hirurga.
'Uprava KC koja je na žalost pod velikim političkim pritiskom prihvatila je naše zahteve pa štrajka neće biti', rekao je Višnjić.
Hirurzi su tražili da se hitno sazove sednica UO KC Niš i da se nadležnim ministarstvima uputi inicijativa da se proširi namena nove zgrade Kardiohirurgije koja je u izgradnji, kako bi se u nju preselila Klinika za vaskularnu hirurgiju, a njima vratio prostor u staroj zgradi koji trenutno koristi ova klinika.
Oni su revoltirani visinom zarada koju ostvaruju pojedini vaskularni hirurzi pa su tražili obustavljanje „svih enormnih isplata po osnovu dopunskog rada i vanstandardnih usluga“ do završtka rada nadležnih inspekcija.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.