Horgoš: Izbeglice i dalje odbijaju hranu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jul.2016, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Horgoš: Izbeglice i dalje odbijaju hranu

Nadomak graničnog prelaza Horgoš i dalje traje štrajk glađu oko 130 izbeglica koje traže da Mađarska ublaži svoju politiku prema njima i da im omogući da nastave putovanje ka Zapadnoj Evropi. Vidno iscrpljeni, ali i dalje odlučni da nastave svoj mirni, ali ekstremni oblik protesta, od nedelje uveče odbijaju da uzmu hranu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Horgoš: Migranti radikalizovali protest

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jul.2016, 10:38

Grupa od oko 130 migranata koji već tri dana štrajkuju glađu nadomak graničnog prelaza Horgoš, u sredu ujutru su radikalizovali protest prelepivši trake preko usta. Na trakama piše „No food“ („Nećemo hranu“), a u rukama drže transparente kojima apeluju na Mađarsku da otvori granice....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.