Grad otplaćuje dugove na rate

Izvor: juGmedia, 31.Jan.2013, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad otplaćuje dugove na rate

NIŠ – Dugovanja za struju od 260 miliona dinara grad će platiće na 26 mesečnih rata na osnovu sporazuma  koji su danas potpisali gradonačelnik  dr Zoran Perišić i direktor niške Elektrodistribucije Andrija Vukašinović.

„Sporazumom o reprogramiranju obaveza predviđeno je da grad uz mesečnu ratu od 10 miliona dinara, redovno plaća tekuće obaveze. Ovakav način isplate duga za nas je prihvatljiv jer u budžetu grada nema dovoljno para da sve obaveze budu izmirene od jednom“, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << rekao je Perišić.

On je podsetio da prethodna gradska vlast nekoliko godina nije plaćala račune za struju, vodu, grejanje, telefone, kao i ostale troškove, tako da su dugovanja prema javnim preduzećima i ostalim poveriocima narasla na dve milijarde dinara.

„Pokušaćemo da sa javnim preduzećima takođe potpišemo sporazume o reprogramu dugova. Kada su u pitanju „Medijana“, „Gorica“ i „Vodovod“, radi se o velikim iznosima, ali grad duguje i ostalim gradskim preduzećima“, istakao je Perišić.

Prema njegovim rečima, obaveze prema građevinskim firmama za radove na različitim komunalnim objektima u Nišu, biće izmirene uz pomoć države.

„Nadamo se da na osnovu Uredbe Vlade o pomoći građevinskom sektoru dobijemo 350 miliona dinara. Tim parama isplatili bi firme koje su gradile vodovodne i kanalizacione mrežu, ali obavljale i druge poslove koji ne spadaju u redovno održavanje komunalne infrastrukture. Bilo bi isplaćeno 30 do 40 građevinskih firmi“, naglasio je Perišić.

Kako je istakao Perišić rukovodstvo grada će zatražiti od republike i pomoć za isplatu dugova prema javnim prevoznicima, a grad će podići kratkoročni kredit od 340 miliona dinara za održavanje tekuće likvidnosti.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Olakšana procedura do zdravstvenog osiguranja

Izvor: juGmedia, 31.Jan.2013

NIŠ – Zahvaljujući Protokolu o saradnji koji su danas potpisali gradonačelnik dr Zoran Perišić i direktor niške filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje dr Blagoje Bradić, Nišlije će ubuduće  do zdravstvenog osiguranja dolaziti bez obaveznog podnošenja na uvid izvoda iz matične...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.