Fudbalerke u Španiji stupile u štrajk

Izvor: B92, 17.Nov.2019, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbalerke u Španiji stupile u štrajk

Fudbalerke prve španske lige ovog vikenda štrajkuju zbog neslaganja oko plata i uslova rada.

Skoro 200 fudbalerki iz 16 klubova u oktobru je glasalo za štrajk, posle neuspelih pregovora koji su trajali godinu dana.

One zahtevaju profesionalni ugovor kojim će se regulisati minimalni uslovi rada, prava na minimalnu platu i mere za materinstvo, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Fudbalerke Tenerifa nisu otputovale na utakmicu sa Espanjolom nakon što je njihov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << let bio u više navrata odlagan zbog tehničkih problema, ali su i one planirale u subotu da štrajkuju.

U saopštenju na sajtu klub je rekao da "poštuje stav igračica da učestvuju u štrajku" i naveo da se nada da će dogovor biti postignut "za dobrobit ženskog fudbala i generacija koje dolaze".

Levante i Sporting Uelva potvrdili su da neće igrati, pošto su oba kluba odlučila da se priključe štrajku.

Klubovi moraju da imaju po sedam igrača kako bi se odigrala utakmica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.