Forum beogradskih gimnazija pozvao da se povuče odluka o pomoći

Izvor: RTS, 11.Nov.2015, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forum beogradskih gimnazija pozvao da se povuče odluka o pomoći

Forum beogradskih gimnazija pozvao je Vladu Srbije da povuče odluku o isplati pomoći prosvetnim radnicima u iznosu od 7.000 dinara, jer bi isplata tog iznosa predstavljala "krajnje poniženje za prosvetne radnike".
Forum beogradskih gimnazija je dodao da će, u slučaju da Vlada Srbije i dalje bude najavljivala isplatu pomoći, pozvati kolege u školama u Srbiji da odbiju da prime pomoć, a sve sindikate >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Srbiji na potpuni štrajk.
"Premijer Aleksandar Vučić se duboko ogrešio o srpsko obrazovanje time što je prvo ponudio nesrećni iznos od 6.000 dinara, a zatim za 1.000 dinara povisio svoju 'ponudu'. Svom političkom marketingu, premijer je dodao i sasvim netačnu tvrdnju 'da su sindikati toliko i tražili' i time celoj javnosti prosvetare prikazao kao prosjake koji ne traže mnogo, pa im mnogo ne treba ni dati", navodi se u saopštenju Foruma.
Ta organizacija je navela da je prava istina da je Vlada Srbije sa sindikatima potpisala sporazum u kojem se, između ostalog, obavezala da zaposlenima u ovoj godini, na ime poboljšanja materijalnog položaja, isplatiti "do iznosa jedne plate".
"Pored toga što bi predstavljala krajnje poniženje za prosvetne radnike, ova pomoć bi štetno delovala u javnosti, koja već godinama ima sve negativniji stav prema našem obrazovanju. Sama vest da će učitelji i nastavnici naše dece dobiti pomoć ravnu najbednijoj socijali, svešće prosvetu na nivo prosjaka kojem treba udeliti crkavicu, a 'velike donatore' poštedeti velikih izdvajanja", navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Forum beogradskih gimnazija: Nećemo pomoć! Nismo prosjaci!

Izvor: Blic, 11.Nov.2015

Forum beogradskih gimnazija poziva Vladu Republike Srbije da povuče odluku o isplati pomoći prosvetnim radnicima u iznosu od 7.000 dinara...- Premijer Aleksandar Vučić se duboko ogrešio o srpsko obrazovanje time što je prvo ponudio nesrećni iznos od 6.000 dinara, a zatim za 1.000 dinara „povisio“...

Nastavak na Blic...

"Prosvetari da odbiju ponižavajuću pomoć"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2015

Forum beogradskih gimnazija pozvao je danas Vladu Srbije da povuče odluku o isplati pomoći prosvetnim radnicima u iznosu od 7.000 dinara, jer bi isplata tog iznosa predstavljala "krajnje poniženje za prosvetne radnike". Premijer Vučić je izjavio danas da kome je malo jednokratna pomoć od 7.000...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.