Formiran Srpski sindikalni front

Izvor: B92, 29.Okt.2013, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formiran Srpski sindikalni front

Beograd -- Srpski sindikalni front danas je u Beogradu formiralo pet sindikalnih centrala, kako bi se uspešnije borili protiv najavljenih promena zakona o radu i štrajku.

Kako se ističe u saopštenju, Srpski sindikalni front će se svim sredstvima izboriti da Vlada Srbije ne usvoji predloženi tekst Zakona o radu i Zakona o štrajku.

Taj front su formirale Konfederacija slobodnih sindikata, Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata, Udruženi sindikati Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Sloga", Industrijski sindikat Srbije i Udruženje sindikata penzionera Srbije.

Srpski sindikalni front, precizira se, okuplja više od 350.000 članova od ukupno 550.000 registrovanih članova sindikata u Srbiji.

Formiran je na inicijativu reprezentativnog sindikata Konfederacije slobodnih sindikata.

Članice tog udruženja su kritikovale predložene izmene zakona o radu i štrajku, ukazujući da su usmerene protiv stečenih prava radnika, zagarantovanih evropskom socijalnom poveljom, koja je ratifikovana u Skupštini Srbije.

Plan delovanja udruženih sindikata biće predstavljen javnosti u petak 1. novembra.

Sastanku sindikata, na kome je doneta odluka o zajedničkom delovanju svih srpskih sindikata, nisu prisustvovali Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS "Nezavisnost".

Ta dva sindikata su najavila da će zajednički nastupati u odbrani prava radnika.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pet sindikata formiralo Srpski sindikalni front

Izvor: Blic, 29.Okt.2013

Srpski sindikalni front danas je u Beogradu formiralo pet sindikalnih centrala, kako bi se uspešnije borili protiv najavljenih promena zakona o radu i štrajku...Kako se ističe u saopštenju, Srpski sindikalni front će se svim sredstvima izboriti da Vlada Srbije ne usvoji predloženi tekst Zakona...

Nastavak na Blic...

Kako se registruju sindikati?

Izvor: B92, 30.Okt.2013, 15:03

Beograd -- U Srbiji danas sindikat može da registruje ko hoće bez ikakvih provera podataka, ocenili su lideri SSSS i UGS Nezavisnost Ljubisav Orbović i Branislav Čanak...Zbog toga, ocenjuju, gotovo svakodnevno niče veliki broj novih sindikalnih organizacija...Na pitanje da prokomentarišu jučerašnju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.