FOTO: Trećesrbijanac štrajkuje glađu za stranku ispred Ustavnog suda

Izvor: Radio 021, 04.Apr.2016, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Trećesrbijanac štrajkuje glađu za stranku ispred Ustavnog suda

Miroje Jovanović, pravni zastupnik izborne liste Glišić-Parović, stupio je u štrajk glađu zbog "11.000 lјudi koji su podržali tu listu, svih kandidata i prijatelјa, a pre svega zbog nepravde", jer RIK nije proglasio tu listu.

"Odluka Upravnog suda koja nam je onemogućila učešće na izborima je bez presedana u savremenom evropskom parlamentarizmu", rekao je Jovanović i dodao da je Ustavnom sudu dostavio pismeno obaveštenje o svojoj odluci.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "Ustavni sud do sada nije reagovao. Meni ostaje samo lična žrtva da potvrdi da nam se nanosi velika nepravda. Ličnom sam čašću i znanjem garantovao da je sve u redu sa nazivom liste i kandidaturom i treba da ličnim činom stanem iza svoje reči", odlučan je pravni zastupnik Narodnog saveza.

Jovanović je dodao da neće dozvoliti zdravstvenim radnicima da ga podvrgnu bilo kakvom medicinskom tretmanu, bez obzira na zdravstveno stanje. "Ostajem ispred zgrade Ustavnog suda do njihove odluke - ovakve ili onakve - ali da bude brza i pravedna", podvukao je Jovanović.

Podsetimo, RIK je odbila da proglasi izbornu listu "Složno za Srbiju-Narodni savez-Glišić-Parović", jer sa liste nisu otklonjeni nedostaci u datom roku. RIK je listu prvobitno proglasila 21. marta, ali je Upravni sud to osporio, zato što u naziv izborne liste grupe građana ne mogu biti uključeni samo delovi ličnog imena.

RIK je zbog toga dala rok od 48 sati da se isprave nedostaci, koji se odnose na naziv liste, ali pošto do toga nije došlo, odbila je da proglasi izbornu listu.

Autor: 021
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Pravni zastupnik Narodnog saveza nastavlja štrajk glađu i žeđu ispred Ustavnog suda

Izvor: Blic, 05.Apr.2016, 17:07

Povodom štrajka glađu i žeđu koji Miroje Jovanović, pravni zastupnik liste "Složno za Srbiju - Narodni savez - Glišić-Parović" vodi ispred Ustavnog suda zbog nereagovanja na žalbu o poništenju izborne liste, Miroslav Parović pozvao je danas Ustavni sud da što hitnije donese odluku po žalbi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.