Društvenim mrežama kruže opasni pozivi: Štrajk, blokada auto-puteva… (FOTO)

Izvor: Luftika.rs, 12.Jul.2020, 14:58

Društvenim mrežama kruže opasni pozivi: Štrajk, blokada auto-puteva… (FOTO)

Poslednjih dana na društvenim mrežama prisutni su pozivi na građansku neposlušnost koja poprima sve ekstremnije oblike.
Tako se ljudi pozivaju na blokiranje auto-puteva, saobraćajnica i državnih institucija, zatim na opšti štrajk u državi, pa sve do povlačenja štednje iz banaka.
Takvi pozivi šire se preko različitih aplikacija, grupa na Vajberu, Fejsbuka, Tvitera i drugih društvenih mreža.
Bivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << obaveštajac Boža Spasić upozorava da su ovakvi pozivi veoma opasni, jer vrlo lako mogu da prerastu i u terorističke akcije, piše B92.
– Na protestima smo već videli neku vrstu gradskog terorizma, a to je ono zasipanje policije kamenicama. Ovo je bukvalno poziv na anarhiju i verujem da iza toga stoji neka ekipa koju će brzo da otkriju naše službe i policija za visokotehnološki kriminal – kazao je on.
Spasić je objasnio i zašto takvi pojedinci koji pozivaju na ekstremne akcije žele da ostanu anonimni, pa često sa takvih naloga i pozivaju na akcije.
– Anonimni su, jer ovo zahteva krivične sankcije. Slični pozivi kružili su i u Francuskoj tokom protesta žutih prsluka, u Poljskoj – objasnio je Spasić.


Doktor Dragutinović: Neću da lečim one koje je tukla policija, nek ih leči njihova mama (VIDEO)

Pogledaj vesti o: Štrajk,   Facebook

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.