Dogovor ipak propao, radnici Goše i dalje u štrajku

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2017, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor ipak propao, radnici Goše i dalje u štrajku

Štrajkački odbor Goše je, posle jutros objavljene vesti da je postignut dogovor i da će posle skoro šest meseci do petka biti prekinut štrajk, saopštio da je dogovor propao.

Kažu da je dogovor propao jer im je direktor Mulutin Šćepanović preneo poruku ministra privrede Gorana Kneževića da država neće da im pomaže. U Ministarstvu privrede navode da ostaju pri dogovoru, ali da nikakva uplata nije moguća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pre nego što se isporuče dva vagona za srpske železnice.

- Direktor Milutin Šćepanović kaže da ministar i vlada neće više da nam pomažu, da smo neradnici i da niko nema poverenja u nas - tvrdi predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić. Navodi i da je bio kod generalnog direktora sa ljudima iz Štrajkačkog odbora i da mu je rekao da dogovor ne važi i da su radnici i dalje u štrajku.

Vujičić je jutros izjavio da su radnici doneli odluku o prekidu štrajka kada im bude uplaćena prva od dve dogovorene uplate od po 30.000 dinara.

"Gošu" je privatizovala 2007. godine slovačka firma "ŽOS Trnava", a sadašnji vlasnik je "Lisnart holdings limitid" sa Kipra. Radnici tvrde da je to isti vlasnik.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.