Dodela Emi nagrada pomerena na januar zbog štrajka u Holivudu

Izvor: VOA, 10.Avg.2023, 20:33

Dodela Emi nagrada pomerena na januar zbog štrajka u Holivudu

Dodela Emi nagrada je odložena za 15. januar, objavile su Televizijska akademija i mreža Foks, dok holivudski scenaristi i glumci štrajkuju zbog nesuglasica oko uslova sa studijima. Prvobitno je 75. dodela nagrada bila planirana za 18. septembar, a nominacije objavljene u julu, samo malo pre nego što su se i glumci pridružili štrajku. Holivudski glumci su se prošlog meseca pridružili scenaristima koji od maja ne rade, budući da su propali pregovori sa studijima. Ovo je prvi put da su zajedno u štrajku od 1960. godine, čime je zaustavljena produkcija svih televizijskih serija i filmova, kao i dosta projekata povezanih sa industrijom zabave. Serija HBO "Naslednici", o borbi u porodici za kontrolu nad medijskom imperijom vodi u nominacijama, zajedno sa serijom HBO "Poslednji od nas", koja je distopijska adapatacija video-igre. Ostali u nominacijama su "Kuća zmaja", koja hronološki prethodi "Igri prestola", serija o odmoru na kome stvari krenu po zlu "Beli lotus", kao i deo sage Ratova zvezda "Andor".  Nominacije za "Bolje pozovite Sola", "Krunu" i za "Žute prsluke" su takođe zastupljene.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodela Emi nagrada pomerena na januar zbog štrajka u Holivudu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Avg.2023

Dodela Emi nagrada je odložena za 15. januar, objavile su Televizijska akademija i mreža Foks, dok holivudski scenaristi i glumci štrajkuju zbog nesuglasica oko uslova sa studijima, prenosi Reuters. Prvobitno je 75. dodela nagrada bila planirana za 18. septembar, a nominacije objavljene u julu, samo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.