Dobitnik Emija prodao kuću zbog štrajka u Holivudu: Izgladneli su me

Izvor: B92, 10.Avg.2023, 08:14

Dobitnik Emija prodao kuću zbog štrajka u Holivudu: "Izgladneli su me"

Glumac Bili Porter, dobitnik Emi nagrade, otkrio je da je morao da proda svoju kuću zbog štrajkova koji su u Holivudu koji su u toku, i zbog toga je napao direktora Diznija Boba Ajgera.

Porter, poznat po ulozi u seriji "Pose" rekao je za "Evening Standard" da je svoju kuću dao na prodaju. "Zato što smo u štrajku. I ne znam kada ćemo se vratiti na posao. Život umetnika, dok ne zaradite novac - što ja još nisam zaradio - i dalje je honorar za honorarom. Trebalo je da budem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u novom filmu i novoj televizijskoj seriji koja počinje u septembru. Ništa od toga se ne dešava", rekao je Porter za pomenuti portal. Porter se takođe osvrnuo na julski izveštaj koji je objavio Deadline, gde je anonimni rukovodilac studija rekao publikaciji da će studio pustiti da se štrajkovi odugovlače dok "članovi sindikata ne počnu da gube svoje stanove i kuće". "Dakle, osobi koja je rekla 'izgladnećemo ih dok ne budu morali da prodaju svoje stanove", kažem da ste me već izgladneli" rekao je Porter. On je kritikovao i šefa Diznija koji smatra da su zahtevi štrajkača nerealni. Podsetimo, Udruženje pisaca Amerike štrajkuje od maja, Udruženje filmskih glumaca štrajkuje od jula, a kraj štrajkovima se ne nazire. Oba holivudska sindikata zahtevaju bolje plate u doba striminga i zaštitu od veštačke inteligencije, i pokušavaju da postignu ugovor sa Cehom filmskih i televizijskih producenata. NBC News je izvestio da kako se štrajkovi nastavljaju, holivudski pisci i glumci postaju finansijski napeti. Porter je takođe pozvao Igera u intervjuu. Iger je privukao kritike i pažnju nakon što je za CNBC rekao da je štrajk glumaca "veoma uznemirujući" i rekao da očekivanja štrajkača "nisu realna". "Čuti Boba Igera kako kaže da su naši zahtevi za minimalnu platu nerealni? Dok on zarađuje 78.000 dolara dnevno?“ Nemam reči za to, ali: je*i se“, rekao je Porter za Evening Standard.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.