Đorđević: Sporazum sa RGZ mora da se sprovede

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2019, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Sporazum sa RGZ mora da se sprovede

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević istakao je danas u razgovoru sa predstavnicima sindikata Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) da Sporazum koji je Vlada Srbije potpisala sa Zavodom mora da se sprovede.

On je zatražio da mu predstavnici sindikata dostave stavke koje nisu ispoštovane u Sporazumu, navodi se u saopštenju Ministarstva rada.

Tokom sastanka razmatrani su delovi Sporazuma koji su krajem januara potpisali Vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Republike Srbije i Republički geodetski zavod.

"Sporazum koji je Vlada Republike Srbije potpisala sa Republičkom geodetskim zavodom mora da se sprovede", rekao je ministar.

Ranije danas ministar je na konferenciji za novinare, posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta, rekao da je RGZ institucija bitna za građane i da oni svakodnevno imaju potrebu za njenim punim funkcionisanjem.

Ministar očekuje da će u toj instituciji rad biti vrlo brzo normalizovan.

Dodao je da će biti određeni članovi u radnom timu koji će proveravati sve primedbe i otklanjati ih na licu mesta.

"U interesu svih je da sporazum zaživi i Republički geodetski zavod počne što pre da radi. To je prvi deo dogovora, a drugi se odnosi na reorganizaciju zavoda", rekao je Đorđević.

Kako kaže, imaće i sastanak sa predstavnicima Svetske banke koji su radili proces reorganizacije kako bi se upoznao sa svime što je urađeno i planirano.

Centrale Saveza samostalnih sindikata Srbije, UGS "Nezavisnost" i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) osudile su prošle nedelje na konferenciji za medije, "kršenje osnovnih radničkih prava i sindikalnog delovanja u Republičkom geodetskom zavodu".

Štrajkački odbor u RGZ-u je naveo da se štrajk, koji je počeo 27. februara, trenutno odvija u 75 katastarskih službi, od ukupno 160, kao i da se u još oko 30 u znak solidarnosti štrajku posao obavlja u smanjenom obimu.

Štrajk radnika RGZ-a je prvobitno okončan 21. januara kada je sa Vladom Srbije potpisan Sporazum o prekidu štrajka, a nakon mesec dana ponovo je pokrenut jer sindikati, između ostalog, tvrde da nisu ispoštovane sve obaveze predviđene tim Sporazumom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.