Dinkić: Štrajkovi zbog loših samouprava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2010, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Štrajkovi zbog loših samouprava

NOVI SAD - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je danas da štrajkovi koji se proteklih dana događaju u Srbiji pokazuju da u nekim lokalnim samoupravama postoji loša kadrovska struktura, koja nema nikakvu viziju razvoja.

Zapitavši zašto nije bilo protesta radnika u Inđiji, Loznici ili drugim gradovima nego baš u Kuršumliji, on je ocenio da lokalna rukovodstva u nekim opštinama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne dozvoljavaju da problemi izazvani ekonomskom krizom izbiju na površinu, "a ima i onih koji ne znaju šta da rade pa sve prebacuju na Beograd".

Na konferenciji za novinare održanoj u Pokrajinskom odboru G17 plus, posle lokalnih izbora u Odžacima, Dinkić je naglasio da ni Beograd ni Novi Sad ne mogu rešiti sve probleme građana Srbije, već oni moraju da se rešavaju tamo gde su nastali.

Komentarišući sedmodnevni štrajk zaposlenih u javno-komunalnim preduzećima u Novom Sadu, Dinkić je kazao da bi trebalo razdvojiti štrajkove u privrednim od onih u javnim preduzećima.

"Situacija je potpuno jasna, ako neko nije zadovoljan platom koju ima u javnom preduzeću treba da ga napusti i da traži posao u privatnom sektoru", rekao je on i dodao da štrajk novosadskih komunalaca ne može da se poredi sa štrajkovima u bilo kom preduzeću u Srbiji.

"Ima, nažalost, pola miliona ljudi koji aktivno traže posao i siguran sam da bi mnogi rado za te plate preuzeli mesta onih koji štrajkuju", kazao je Dinkić, istakavši da je greška napravljena kad su neki članovi republičke vlade "krenuli da razmišljaju o neodrživim stvarima", da prihvate povećanje cene struje od 20 odsto da bi oni u EPS-u povećali sebi plate za 17 procenata.

Plate u javnom sektoru u Novom Sadu nisu male, ali ako nisu zadovoljni neka idu u privredu, odnosno u privatni sektor, kazao je ministar ekonomije i predsednik stranke G17 plus.

Komentarišući rezultate lokalnih izbora u Odžacima, na kojima je ta stranka osvojila jedan mandat, Dinkić je naveo da se time politika G17 plus vraća na političku scenu Vojvodine i Srbije.

Suština decentralizacije za koju se G17 plus zalaže jeste da lokalne vlasti moraju ubuduće imati znatno veća prava i odgovornosti, a dobiće ih kad im bude vraćena imovina, naglasio je on i dodao da će ta stranka tražiti da se na prolećnom zasedanju Skupštine Srbije što pre nađe predlog zakona o javnoj svojini.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajkovi zbog loših samouprava

Izvor: RTS, 25.Jan.2010

U nekim lokalnim samoupravama postoji loša kadrovska struktura koja nema nikakvu viziju razvoja, što pokazuju štrajkovi koji se proteklih dana događaju u Srbiji, rekao ministar Mlađan Dinkić. ..Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da štrajkovi koji se proteklih dana...

Nastavak na RTS...

Dinkić krivi samouprave

Izvor: RTV Pink, 26.Jan.2010, 10:32

Štrajkovi nastaju zbog nedostatka vizije razvoja, smatra ministar. . . Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da štrajkovi koji se proteklih dana događaju u Srbiji pokazuju da u nekim lokalnim samoupravama postoji loša kadrovska struktura, koja nema nikakvu viziju razvoja.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.