Deo ministarstva ne sluša Dačića?

Izvor: B92, 10.Okt.2011, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo ministarstva ne sluša Dačića?

Beograd -- Članovi Policijskog sindikata Srbije počeli jutros štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada. Delovi MUP ignorišu ministra, kažu u PSS-u.

Predsednik PSS Veljko Mijailović rekao je za B92 da taj sindikat nema nesporazume sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, s kojim su saglasnost postigli i pre tri meseca.

On je dodao da je i "ministar bio iznenađen činjenicom" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ga "određene strukture" u ministarstvu unutrašnjih poslova ne slušaju.

"Te strukture postoje u samom središtu Ministarstva, a zatim se reflektuju na niže nivoe, gde načelnici ne izvršavaju naloge ministra. Neke od depeši koje je ministar poslao su jednostavno ignorisane", rekao je Mijailović.

Od ministra policije B92 nije uspeo da dobije odgovor da pitanje da li će prihvatiti zahteve štrajkača. Inače, pregovori Policijskog sindikata i ministra biće nastavljeni u 17 časova. A ukoliko budu ispunjeni zahtevi PSS-a, može doći do zamrzavanja štrajka, rekao je Mijailović.

Policijsko poštovanje minimuma rada podrazumeva da će se obavljati samo hitne intervencije, dok će granični prelazi raditi sa smanjenim kapacitetom, a lične karte, pasoši i druga dokumenta izdavaće se samo za hitne slučajeve.

Štrajk je usledio nakon neuspelih razgovora članova Policijskog sindikata Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića o ispunjenju zahteva policajaca.

"Vlada je ta koja treba da vodi računa o svim svojim potpisanim obabavezama i da vodi računa o primeni zakona. Ako se vi ponašate neozbiljno i ako policajci nisu dobili svoju uniformu jako dugo i ako je ta uniforma lošeg kvaliteta, postoji mogućnost da se drastično naruši zdravlje radnika- ne znam ko o tome treba da vodi računa", kazao je Mijailović.

Sindikat traži poboljšanje finansijskog i socijalnog statusa svih zaposlenih u MUP-u, novu sistematizaciju, primenu Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike, izmenu i dopunu Zakona o policiji i novu uniformu i opremu.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policijski sindikat Srbije stupio u štrajk

Izvor: Politika, 10.Okt.2011

BEOGRAD – Policijski sindikat Srbije (PS S)počeo je jutros u 06.00 generalni štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada od 30 odsto...Predsednik PS S Veljko Mijailović rekao je jutros agencoji Beta da se na nivou zemlje 90 odsto policijskih uprava priključilo štrajku, odnosno da rade smanjenim...

Nastavak na Politika...

Srbija:Policija u štrajku uz minimum rada

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Okt.2011

Članovi Policijskog sindikata Srbije (PSS) počeli jutros štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada. Predsjednik PSS-a Veljko Mijailović rekao je za B92 da sindikat nema nesporazume sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem sa kojim su saglasnost postigli i prije tri mjeseca. On je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.