Izvor: BanjalukaLive.com, 01.Maj.2013, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas se obilježava praznik rada

Danas je 1. maj Međunarodni praznik rada. Ovaj praznik obilježava se u znak sjećanja kada se 1886. godine više desetina hiljada radnika u Čikagu odlučilo na štrajk i izašlo na ulice, zahtijevajući bolje uslove rada. Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić smatra da bi ova godina trebalo da donese značajne rezultate u povećanju broja novozaposlenih radnika u Srpskoj, jer je Akcionim planom zapošljavanja za 2013. godinu, koji je u martu usvojila Vlada, planirano 25,6 miliona maraka za te namjene. Stanovnici Banjaluke prvomajski praznik i ove godine proslavljaju na izletištima Trešnjik i Banj brdo, Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/drustvo/medjunarodni-praznik-rada-1.maj.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas se obilježava Međunarodni praznik rada

Izvor: Capital.ba, 01.Maj.2013

BANJALUKA, U svijetu se danas obilježava 1. maj – Međunarodni praznik rada kao simbol internacionalne radničke i sindikalne solidarnosti.Istorija ovog praznika počinje 1886. godine kada je nekoliko desetina hiljada radnika ..

Nastavak na Capital.ba...

Đokić: Uspavano pravosuđe BiH godinama ignoriše stradanje Srba

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Maj.2013

ISTOČNO SARAJEVO - U organizaciji Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, u Istočnom Sarajevu i Sarajevu 3. maja biće obilježena 21 godina od stradanja pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici, 2. i 3. maja 1992. godine, potvrdio je Petar Đokić, ministar rada...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.