Danas odlučivanje o generalnom štrajku

Izvor: Cafe.ba, 03.Avg.2015, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas odlučivanje o generalnom štrajku

SARAJEVO - Potpredsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović rekao je Srni da će danas u Sarajevu biti održan sastanak svih predstavnika granskih sindikata koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima nakon donošenja Zakona o radu, među kojima je moguć generalni štrajk na nivou FBiH.

"Savez samostalnih sindikata će koristiti sve zakonom dozvoljene mjere sindikalne borbe da dođemo do prava radnika, da ne dozvolimo primjenu ovog nakaradnog zakona", >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << rekao je Šatorović.

Prema njegovim riječima, Sindikat ima još od ranije formulisan zahtjev u vezi sa smjenom Vlade FBiH.

"Sastanak /današnji/ ne isključuje i donošenje odluke o organizovanju protesta pred Vladom FBiH gdje će se tražiti smjena premijera Fadila Novalića", rekao je Šatorović.

Predstavnici Saveza samostalnih sindikata BiH poručili su ranije da će sindikat zaštititi radnike i najavili mogućnost organizovanja generalnog štrajka na nivou FBiH s obzirom na to da novousvojeni Zakon o radu ruši prava radnika, a daje slobodne ruke poslodavcima.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Predstavnici granskih sindikata SSS BiH danas neće odlučivati o štrajku

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Avg.2015

SARAJEVO - Konsultativni sastanak predstavnika granskih sindikata Saveza samostalnih sindikata (SSS) BiH biće održan danas u Sarajevu, ali neće biti odlučivano o generalnom štrajku, potvrđeno je iz SSS BiH...Iz Saveza navode da će na sastanku biti razmatrane aktivnosti vezane za Zakon o radu,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.