Dačić sindikatima obećao razgovore

Izvor: Glas javnosti, 02.Jun.2011, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sindikatima obećao razgovore

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačih izjavio je juče da je najava Nezavisnog sindikata policije da će stupiti u štrajk podsticaj da se još jednom razgovara o položaju policije.

"Ovde nema jedne i druge strane. Policija je važan faktor u ovom društvu i nalazi se u veoma teškom položaju. Trudim se da do 1. januara sledeće godine, dok ne stupi na snagu Poseban kolektivni ugovor odnosno njegove odredbe o plati popravim situaciju jubilarnim nagradama i na druge >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << načine", kazao je Dačić novinarima u Palati Srbija.

Nezavisni sindikat policije saopštio je juče da će 10. juna u 7.00 početi štrajk, koji neće prekinuti do ispunjenja zahteva. Sindikat zahteva strogu primenu odredbi protokola potpisanog s Dačićem koje se odnose na pomoć "kao i do sada", hitnu primenu posebnog kolektivnog ugovora i izmenu Zakona o policiji, opremanje policajaca i hitnu isplatu zaostalih putnih troškova i dnevnica.

Sindikat je naveo da stupa u štrajk jer nije poštovan taj protokol i nije primenjen Posebni kolektivni ugovor za policijske službenike.

Dačić je kazao da je deo tog protokola trebao da se primenjuje posle rebalansa budžeta, koji je u momentu potpisivanja protokola bio najavljen za jun mesec.

"Sad vidimo da će rebalans biti u drugoj polovini godine, pa treba ponovo razgovarati sa sindikatima. Neophodno je kontinuirano pratiti socio-ekonomski položaj policije. Dosta je urađeno na tom planu, ali svako treba da se stabilizuju ekonomske prilike u zemlji", naveo je on.

Govoreći o uvođenju video nadzora za saboraćajne prekršaje, koji u Beogradu funkcioniše od danas, Dačić je kazao da neće biti izuzetaka i da će u saradnji sa pravosudnim organima svi biti kažnjavani.

"Posle dugo vremena upozoravanja i opominjanja, sad će svako ko krši saobraćajne propise biti kažnjen bez izuzetka i daj Bože da ovakva kontrola profunkcioniše u celoj zemlji", kazao je ministar.

On je najavio i da bi u petak, 3. juna trebalo da se održi prva sednica Štaba za vanredne situaciji, na čijem je čelu, a koji je po zakonu o vanrednim situacijama formiran posle rekonstrukcije Vlade.

dokle bre pregovori,policija i njihove porodice su gladne,pare na sunce?!

E moj ministre pa ti i ne znas da je kolektivni ugovor stupio na snagu samo se ne primenjuje..daj pripremi govor pre nego sto se obrukas...

Ma nedajete ni tu pomoć što ste obećali a kamoli šta drugo,da nepricamo o dnevnicama i putnim troskovima

Gospodine ministre nema kartkorocno nista , zar svaki mesec treba da strajkujemo da be vas podsetili da ste nesto potpisali. Izvolite nadjite pare ako ih nema u MUPu dovoljno. Ili se povucite neka ova neodgovorna vlada padne! I nemojte misliti da ce te strajkom kupovati vreme. Trazicemo sve retroaktivno!

Kakvo zamajavanje, pa vecu platu ima radnik u nekom JP bilo drzaavnom ili gradskom. Totalno srozavanje profesije. Ali nadam se da ce se to odraziti na sledecem glasanju.
Pogledaj vesti o: Štrajk policije,   Ivica Dačić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.