DEMONSTRACIJE U POLJSKOJ SE NASTAVLJAJU: Građani ne idu na posao zbog velikog štrajka povodom zabrane abortusa (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2020, 12:16

DEMONSTRACIJE U POLJSKOJ SE NASTAVLJAJU: Građani ne idu na posao zbog velikog štrajka povodom zabrane abortusa (VIDEO)

Građani širom Poljske neće danas ići na posao kako bi se pojavili na velikom štrajku naroda protiv odluke Vrhovnog suda da zabrani abortuse i u slučaju fetalnih anomalija.

Štrajk u celoj zemlji dolazi usred produbljenja jaza ogorčenog naroda i vladajuće konzervativne vlade, koja neće da odstupi.

Vrhovni sud Poljske je prošlog četvrtka odlukom o zabrani abortusa izazvao prvo poljske žene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da izađu na ulice, a onda im se priključio veliki broj sugrađana na demonstracijama.

Sud je ocenio da je abortus nelegalan i u najtežim slučajevima u kojima je izvesno da će dete umreti po rođenju, a kao idejnog tvorca ove ideje demonstranti su označili Rimokatoličku crkvu i Jaroslava Kačinskog, vođu vladajuće partije, najmoćnijeg političara u Poljskoj.

Demonstrantkinje su u akcijama upale u nedelju u crkve i prekidale mise, obračunavale se sa sveštenicima izgovarajući psovke i žvrljajući po zidovima.

Kačinski je u utorak uveče optužio demonstrante da žele da "unište Poljsku" i pozvao je simpatizere njegove stranke da brane crkve "po svaku cenu".

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Poljska: Demonstracije zbog striktnih zakona o abortusu, napad na verske objekte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2020

Hiljade Poljaka demonstriraju i danas širom Poljske, sedmi dan zaredom, zbog odluke poljskog suda kojom se dodatno ograničavaju inače već veoma restriktivni propisi o abortusu...Nakon upada u neke crkve i ispisivanja grafita, policija je upozorila demonstrante da ne napadaju verske objekte, preneo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.