Kar go podneo krivičnu prijavu protiv taksista zbog zloupotrebe prava na štrajk

Izvor: B92, 16.Okt.2019, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kar go podneo krivičnu prijavu protiv taksista zbog zloupotrebe prava na štrajk

Beograd -- Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana Kar go, podneo je Višem javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv organizatora štrajka taksista u Beogradu.

Prijava je podneta jer su izvršili krivično delo zloupotreba prava na štrajk čime su ugrozili bezbednost građana, naneli materijalnu štetu i uticali na stvaranje loše slike glavnog grada, saopšteno je iz tog udruženja.

Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je krivičnu prijavu podneo protiv Aleksandra Bjelića, predstavnika Saveza taksi udruženja Srbije "Satus", Vlade Bulatovića iz Strukovnog udruženja taksi preduzetnika Beograd i Saše Kneževića iz Ugovorne privredne taksi komore.

"Štrajk je organizovan i vođen suprotno zakonu. Taksi kartel iskoristio je štrajk i mogućnost blokade grada kao sredstvo pritiska na vladu, predsednika i nadležne organe, a sve zarad ostvarivanja svojih nelegitimnih ciljeva", naveo je Vučić u prijavi.

Predsednik udruženja Kar go naglasio je da 750.000 članova udruženja Kar go neće dozvoliti ucene i zloupotrebe, saopšteno je.

Aleksandar Vučić je uz krivičnu prijavu predao i dokazne materijale i pozvao Više javno tužilaštvo da pred nadležnim sudom pokrene krivični postupak protiv prijavljenih u kojem će zahtevati krivičnu osudu i najstrožu moguću kaznu, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

CarGo podneo krivičnu prijavu protiv taksista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2019

Predsednik Udruženja građana "CarGo“, Aleksandar Vučić, podneo je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv organizatora štrajka taksista zbog, kako je saopšteno iz Udruženja, krivičnog dela zloupotrebe prava na štrajk...Oni su na taj način, dodaje se u saopštneju, ugrozili...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.