Čačanske škole danas u štrajku, obustava nastave i u četvrtak

Izvor: Blic, 26.Sep.2017, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačanske škole danas u štrajku, obustava nastave i u četvrtak

Svih 29 škola u Čačku štrajkovale su danas, drugi put u toku ovog meseca, skraćenim časovima na 30 minuta, u znak podrške kolektivu srednje Prehrambeno-ugostiteljske škole u tom gradu.

Oni su, takođe, najavili obustavu nastave i u četvrtak, 28 septembra.

Predsednik Sindikata obrazovanja Čačka Vladimir Adžić rekao je Agenciji Beta da je oko 150 škola u Srbiji danas podržalo Prehramebno-ugostiteljsku školu u tom gradu.

- U >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << štrajku podrške kolektivu te škole bile su sve škole u Čačku i okolnim mestima, kao i škole u Kragujevcu, Nišu, Kruševcu, Zrenjaninu i Bačkoj Palanci - rekao je Adžić.

Čačanske škole održale su 11. septembra prvi štrajk podrške kolektivu Prehrambeno-ugostiteljske škole, kada su skratile čas na 30 minuta.

Adžić je dodao da će svi prosvetni radnici iz Čačka u četvrtak prisustvovati protestu u Beogradu, koji organizuje Unija sindikata prosventih radnika Srbije, zahtevajući povlačenje iz procedure Zakona o zaposlenima u javnim službama i hitno potpisivanje Protokola o zaradama i da će tog dana u čačanskim školama biti obustavljena nastava.

Sindikat obrazovanja Čačak je većinski sindikat prosvetnih radnika u tom gradu i član je Unije sindikta prosventih radnika Srbije.

Zaposleni u Prehramebeno-ugostiteljskoj školi štrajkuju skraćenjem časova na 30 minuta od početka školske godine zbog uvođenja privremenih mera i smene direktora Dragana Kovačevića.

Oni smatraju da uvođenje privremenih mera u školu u okviru kojih su smenjeni direktor i ceo Škoski odbor i postavljen nov direktor koji nije iz redova zaposlenih, kao i novi Školski odbor bez ijednog člana kolektiva, nanosi štetu ugledu škole.

Ministarstvo prosvete je sredinom avgusta smenilo direktora i Školski odbor Prehramebeno-ugosititeljske škole nakon izveštaja Republičke prosvetne inspekcije da je bilo propusta prilikom ispitivanja slučaja seksualnog uznemiravanja učenica od jednog profesora.

Smenjeni direktor škole Kovaćevič izjavio je ranije da je njegova smena nezakonita i da je nadležno tužilaštvo u Čačku odbacilo prijavu protiv tog profesora.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čačak: Sve škole u štrajku, obustava nastave u četvrtak

Izvor: B92, 26.Sep.2017

Čačak -- Svih 29 škola u Čačku štrajkovale su drugi put ovog meseca, održavajući časove skraćene na 30 minuta...Kako navode, protest je organizovan u znak podrške kolektivu srednje Prehrambeno-ugostiteljske škole u tom gradu...Oni su, takođe, najavili obustavu nastave i u četvrtak 28 septembra...Predsednik...

Nastavak na B92...

Čačak: Danas upozorenje, u četvrtak prazne škole

Izvor: Mondo, 26.Sep.2017

Svih 29 škola u Čačku štrajkovalo je danas, drugi put u toku ovog meseca, skraćenim časovima na 30 minuta, u znak podrške kolektivu srednje Prehrambeno-ugostiteljske škole u tom gradu...Foto: Mondo/ Stefan Stojanović..Oni su, takođe, najavili obustavu nastave i u četvrtak, 28 septembra...Predsednik...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.