Brojna odlaganja i kašnjenja na aerodromu u Torontu

Izvor: Capital.ba, 04.Jul.2015, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brojna odlaganja i kašnjenja na aerodromu u Torontu

TORONTO, Više od 200 letova je otkazano, a više stotina je pomjereno sa najvećeg aerodroma u kanadskom gradu Torontu nakon što je osoblje zaduženo za dopunjavanje goriva u avionima stupilo u nenajavljeni štrajk. „Na međunarodnom aerodromu `Pirson` u Torontu i dalje su prisutni problemi zbog problema sa dostavljačem goriva. Pošto dostavljač goriva ima problema sa nedostatkom broja zaposlenih, otkazano je 185 letova“, navodi se u saopštenju aerodromske službe. Na internet stranici >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << aerodroma navedeno je da je, nakon objavljivanja saopštenja, otkazano još 20 letova. Veći broj radnika firme „Konsolidejted avijejšen fjueling“ iz Toronta, koja gorivom snabdijeva aerodrom, iznenada je uzelo slobodan dan u znak protesta zbog odluke konzorcijuma kompanija „Er Kanada“ i „Vest džet“ da prekinu radne odnose sa njima. „Konzorcijum aviokompanija `Er Kanada` i `Vest džet` nije obnovio dogovor sa `Konsolidejted avijejšen` za dostavu goriva aerodromima `Pirson` u Torontu i `Trudo` u Montrealu. Konzorcijum je već potpisao ugovor sa drugim dostavljačima i zbog toga će više od 300 naših članova ostati bez posla“, ističe se u saopštenju „Međunarodne asocijacije mašinista i radnika u avioindustriji“.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Toronto: Odlaganja i kašnjenja letova na aerodromu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jul.2015

Više od 200 letova je otkazano, a više stotina je pomjereno sa najvećeg aerodroma u kanadskom gradu Torontu nakon što je osoblje zaduženo za dopunjavanje goriva u avionima stupilo u nenajavljeni štrajk..."Na međunarodnom aerodromu 'Pirson' u Torontu i dalje su prisutni problemi zbog problema sa...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.