Britance za Božić čekaju štrajkovi u aviokompanijama, železnici i poštama

Izvor: Blic, 17.Dec.2016, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britance za Božić čekaju štrajkovi u aviokompanijama, železnici i poštama

Mnogi letovi i železnički saobraćaj, kao i slanje pošte u Velikoj Britaniji mogli bi zbog štrajka radnika da budu poremećeni u vreme proslave Božića po gregorijanskom kalendaru.

Sindikat Junajt i kompanija za pružanje usluga na aerodomima Svisport najavili su danas pregovore kako bi sprečili štrajk radnika na 18 aerodroma planiran za 23. decembar.

U aviokomapniji Britiš ervejz četvrtina zaposlenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pilota i stjuardesa planira dvodnevnu obustavu rada koja bi počela na Božić, 25. decembra.

Britiš ervejz je obećao da će svi putnici stići na svoje odredište gde planiraju da provedu praznik.

Štrajkovi zaposlenih u kompaniji Sautern Rejlvej već su poremetili većinu železničkog saobraćaja ovog meseca u Engleskoj.

Najavljen je i štrajk radnika pošte koji će trajati od ponedeljka do Badnjeg dana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.