Izvor: Radio 021, 07.Jun.2020, 19:58

Bivši fudbaleri Borca najavili da počinju štrajk glađu

Bivši fudbaleri Borca u ponedeljak od 19 časova ispred opštine Čačak počeće štrajk glađu, prvi u istoriji svetskog fudbala.

Oni su se odlučili za ovakav potez nakon što je istekao rok od 10 dana da im se isplate dugovanja.

Kako se navodi u saopštenju Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost", gradski funkcioneri prevarili su ih na način da su desetine miliona namenjenih FK Borac uplaćivali na račun planinarskog društva Omorika iz Bajine Bašte >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i tako prali budžetski novac.

"FK Borac je svesno i uz podršku gradskih funkcionera dovodio igrače u klub, unapred pripremljenom prevarom da ih neće platiti, a to su činili da bi imali alibi za izvlačenje para iz kluba", navodi se u saopštenju.

Ponedeljak je istorijski dan za srpski fudbal i očekujemo podršku svih fudbalera ali i javnosti, ističu u Sindikatu.

"Svako od fudbalera ko želi, može ovim momcima da pošalje video poruku podrške, pojedinačnu ili grupnu, to bi im puno značilo. Sutra je dan kada će ceo svet čuti kako se planski varaju sportisti koji su bolji deo našeg društva i kako jedna opština pljačka sopstveni narod izvlačenjem novca kroz sport", poručuju u Sindikatu.

Takođe, u Čačak će sutra kao podrška doći i bivši fudbaleri FK Jagodina koji takođe pokušavaju da dođu do zarađenog novca. Njih je početkom ove nedelje predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma primio na razgovor, međutim tom prilikom im je poručio da Grad nema nikakve veze sa dugovima klubova. On je ponudio igračima da im Grad zaposli žene, iako niko od bivših igrača ne živi u Jagodini. Opširnije OVDE.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.