Izvor: Radio 021, 10.Jun.2020, 18:22

Bivši fudbaleri Borca i Jagodine prekinuli štrajk glađu

Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" oglasio se saopštenjem povodom prekida štrajka glađu bivših fudbalera Borca iz Čačka i FK Jagodine.

Kako navode, razlog za takvu odluku je narušeno zdravlje igrača zbog čega je jedan igrač i hospitalizovan, nakon intervencije Hitne pomoći.

"Takođe, prekid štrajka savetovali su nam i lekari čiji savet smo poslušali i zahvalni smo im na brizi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i požrtvovanju. Veliko hvala i svim trenerima i igračima iz Srbije i sveta koji su nam poslali na stotine video poruka podrške. Nažalost, ljudi iz gradske uprave grada Čačka koji su porodice igrača izigrali i doveli na rub egzistencije, nisu se udostojili da pozovu igrače na razgovor iako su im igrači bili ispod prozora. Nisu se udostojili u prolazu da kažu ni dobar dan igračima, što nema veze sa štrajkom glađu već je to stvar elementarne kulture", ističu u saopštenju ovi sportisti.

Bivši igrači FK Borac i FK Jagodina posebno se zahvaljuju građanima Čačka koji su ih svakodnevno obilazili, pružali podršku i donosili vodu, a kako kažu, bilo ih je na stotine, kao i pripadnicima policije koji su se sve vreme ponašali veoma profesionalno.

"Nadamo se da će ruka pravde stići sve ljude iz gradskih uprava grada Čačka i grada Jagodine, da će odgovarati za sva krivična dela koja su počinili kao što se nadamo da će ista kazna stići i sve one koji su učestvovali u propasti FK Sloboda iz Užica, FK Timok iz Zaječara itd", navode u saopštenju.

Kako dodaju, zahvalni su i FIFPro i FIFA sa kojima će rešiti status igrača u narednom periodu.

"Pozivamo još jednom policiju i tužilaštvo da reaguju a funkcionerima gradskih uprava Čačka i Jagodine poručujemo da žive sa svojom sramotom, upisani u istoriju sveta kao prvi gradski funkcioneri zbog kojih su profesionalni sportisti štrajkovali glađu", stoji u saopštenju.

Podsetimo, Čačani su stupili u štrajk glađu zbog neizmirenih dugovanja kluba prema njima, a osim mnogobrojnih bivših i sadašnjih njihovih kolega, podržali su ih i bivši igrači Jagodine koji su u sličnoj situaciji.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.