BiH: Rudari u štrajku, strahuju da će ostati bez posla

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Okt.2019, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Rudari u štrajku, strahuju da će ostati bez posla

Rudari u pogonu jame Stranjani Rudnika mrkog uglja Zenica jutros su sišli u jamu i odbijaju izaći, jer ne pristaju na preraspodjelu u druge pogone, „Raspotočje“ i „Stara jama“ te vjeruju kako će doći do zatvaranja jame i u konačnici da će ostati bez posla. U jami ih trenutno ima 70, kako je za Radio Slobodna Evropa potvrdio upravnik pogona Asmir Đuk. „ Ljudi su se odlučili na neposluh i na štrajk i zatvoreni su u jami. Obišao sam ljude i pričao s njima i do zadnjega će ostati dole i...
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Direktor rudnika Zenica: Zatvaramo jamu Stranjani, rudari su dole na SVOJU ODGOVORNOSTI

Izvor: Blic, 08.Okt.2019

Nakon današnjeg sastanka sindikata i uprave Rudnika mrkog uglja Zenica odlučeno je da se jama Stranjani zatvara, a rudari koji se nalaze u jami od ovog trenutka su dole na ličnoj odgovornosti. Ovo je danas nakon sastanka sa predstavnicima sindikata rekao direktor Rudnika mrkog uglja Zenica Edin Pašić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.