Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Dec.2014, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Rudari izašli iz jame Stranjani

Rudari iz jame Stranjani, rdudnika mrkog uglenja zenica koji su jutros odbili da izađu iz jame dok im se ne obrate nadležni iz uprave Rudnika i Elektroprivrede BiH, izašli su iz ipak na površinu u popodnevnim satima sa konkretnim zahtjevima.

Traže, uz ostalo, da se ujednače ulaganja u svim rudnicima, da se regres isplati zajedno sa platom i da radnici koji rade dvije godine dobiju stalna zaposlenja.

Upravi su dali rok od pet dana, a ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispune, šesti dan će stupiti u štrajk i neće izaći iz jame.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Rudari u jami kod Zenice odbijali da izađu dok ne dobiju platu i bolju opremu

Izvor: Blic, 11.Dec.2014

Rudari Rudnika mrkog uglja Zenica, koji su jutros odbili da izađu iz jame Stranjani dok im se ne obrate nadležni iz uprave Rudnika i "Elektroprivrede BiH", izašli su iz jame u popodnevnim časovima i iznijeli zahtjeve koje će uputiti upravi Rudnika..Rudar Vahidin Najetović rekao je novinarima da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.