Bez reakcija na stanje u Banji Dvorovi u Bijeljini: Štrajkači idu ispred Skupštine grada

Izvor: Blic, 20.Sep.2017, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez reakcija na stanje u Banji Dvorovi u Bijeljini: Štrajkači idu ispred Skupštine grada

Zaposleni u Javnoj ustanovi „Banje Dvorovi“,njih 50, nastavljaju da štrajkuju zahtevajući da im se isplati sedam plata i doprinosi za zdravstveno i penzijsko osiguranje.

Od menadžmenta i gradske uprave Bijeljina traže da im pomognu da reše nagomilane probleme i omoguće da nastave da rade.

Ukoliko se nadležni ogluše na njihove zahteve, najavljuju proteste ispred zgrade Skupštine grada Bijeljina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i tvrde da su spremni na radikalnije mere.

Dragana Marjanović, kao recepcionar u Banji Dvorovi radi već 25 godina, i kaže da ne pamti teže dane za ovu ustanovu.

- Imali smo problema i prethodnih godina, ali nikada nije bilo ovako. Nikakve reakcije ni od menadžmenta, ni od gradske uprave. Kao da nikome ne trebamo i kao da nismo ničiji. Ovo je sedmica „dijaloga“. Želimo da razgovaramo i tražimo rešenja - kaže Marjanovićeva. Ona navodi da su radnici na ivici strpljenja i tolerancije.

Sa ovakvim „maćehinskim“ odnosom ne miri se ni Mile Lazić.

– Sramota neka bude svih onih koji okreću od nas glavu. Naša firma služi za političko potkusurivanje, jer ako smo pripali PDP-u nek brinu o nama. Radili smo proletos i pripremili bazen i imali smo 70 sunčanih dana. Zaradili oko 200.000 maraka, kao i hotel „Sveti Stefan“ koji je ostvario dobit od oko 100.000 KM. Gde su te pare? Žao mi je i što nam niko neće da pomogne - kaže Lazić.

Međutim, Sindikat Banje Dvorovi neće odustati od svojih zahteva, te predsednik sindikata Zoran Ostojić kaže da su pozvali rukovodstvo Banje i predstavnike Gradske uprave Bijeljine na sastanak u petak 22. septembara, te da očekuju pomoć i od političkih partija.

Direktor Banje Dvorovi Petar Vidakovic kaže da razume zahteve radnika i da poslovodstvo u saradnji sa lokalnom upravom preduzima sve kako bi rešilo teškoće. Tvrdi da će prisustvovati sastanku koji organizuje sindikat, jer želi da sa radnicima reši probleme i omogući preduzeću da izađe iz krize i nastavi da radi.

– Račun sa 660.000 KM blokirala je Poreska uprava RS i nastojimo da to rešimo. Nama je cilj da nastavimo da radimo, a ne da stavimo katanac u bravu. Verujemo u perspektivu ovog lečilišno - turističkog kompleksa – rekao je Vidaković.

Ukupna dugovanja 1,6 miliona KM

Podsećamo, radnici su štajkovali i u aprilu kada im je preduzeće, takođe, dugovalo sedam plata, a ukupna dugovanja su dostigla 1.600.000 KM. Banja Dvorovi oko 70 odsto prihoda ostvaruje pružanjem usluga iz domena fizikalne medicine i rehabilitacije. Lekovita termomineralna voda od 75 stepeni Celzijusa pomaže u lečenju mnogih obolenja. Nude hidroterapiju, termoterapiju, elektroterapiju, magnetoterapiju, kinezi terapiju i manuelnu masažu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.