Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Feb.2015, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banja Luka: Nastavljeni protesti radnika "Kosmosa"

 Dio radnika banjalučkog „Kosmosa“ i danas se okupio u banjalučkom Parku „Mladen Stojanović“ uz zahtjev za smjenu rukovodstva tog preduzeća i isplatu plaća.

U izražavanju nezadovoljstva u parku, nedaleko od zgrade Vlade RS-a, nije ih omeo ni snijeg i temperatura od nula stepeni Celzijusa.

Kažu da ostaju u štrajku sve dok se ne promijeni loša situacija u ovom preduzeću.

Radnici tvrde >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << da im uprava "Kosmosa“ duguje 14 plaća te da im sedam godina nije uplaćeno penziono i zdravstveno osiguranje.

Nije im isplaćena ni ranije obećana jedna zarada, iz decembra 2013.godine.

S druge strane, direktor „Kosmosa“ Dragan Ilić tvrdi da je s radnicima koji nisu u štrajku osposobio minimalnu proizvodnju kako bi ispoštovali rokove prema poslovnim partnerima.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.