BLOKADA Piloti Luftnaze u štrajku

Izvor: Blic, 08.Sep.2015, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BLOKADA Piloti Luftnaze u štrajku

Piloti nemačkog avioprevoznika "Lufthanze" započeli su danas štrajk na prekookeanskim i transportnim letovima zbog dugoročnog spora sa upravom o prevremenom penzionisanju.

Štrajk je 13. po redu, od aprila prošle godine, a i ovaj put je organizovan zbog dugoročnog spora sa upravom o prevremenom penzionisanju, odnosno, zbog plana uprave aviokompanije da ukine propis prema kojem piloti mogu da se penzionišu sa 55 godina, a zatim da primaju do 60 odsto plate sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dok ne napune 65 godina, kada prema nemackom zakonu imaju pravo na penzionisanje.

Prema informacijama iz ove kompanije, koje prenose nemački međi, tokom ovog štrajka biće ukinuto stotine letova, a danas svaki drugi na prekookeanskim linijama.

Samo iz Frankfurta, Minhena i Diseldorfa biće ukinuto 84 prekookeanska leta.

ada je reč o letovima Lufthanse, mediji prenose da za sutra ta kompanija, po planu ima 1.520 letova - od toga je 1.350 na unurašnjim linijama i 175 prekookenaskih, sa ukupno 180.000 putnika.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Piloti Lufthanze u štrajku

Izvor: Radio 021, 08.Sep.2015

Piloti nemačkog avioprevoznika "Lufthanze" započeli su danas štrajk na prekookeanskim i transportnim letovima...Štrajk je 13. po redu od aprila prošle godine, a i ovaj put je organizovan zbog dugoročnog spora sa upravom o prevremenom penzionisanju, odnosno, zbog plana uprave aviokompanije da ukine...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.