Izvor: TvojPortal.com, 11.Jan.2012, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Avali" preti oduzimanje dozvole za emitovanje?

/vesti online/ Jedina mera koju RRA može da preduzme, u vezi sa situacijom na TV Avala, gde zaposleni štrajkuju više od 20 dana, je oduzimanje dozvole za emitovanje.

Traži se najbolje rešenje za zaposlene na TV Avala
 

Međutim, prema rečima člana Saveta Republičke radiodifuzne agencije Gorana Pekovića, agencija ne želi da se to desi i tražiće se druga rešenja za televiziju koja ima >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << dozvolu za emitovanje na teritoriji cele zemlje, a čiji je račun trenutno u blokadi.
"U novinama je objavljena vest da Bojana Lekić više nije glavni i odgovorni urednik TV Avala. RRA nije dobila nikakav zahtev ni dopis od uprave televizije da je došlo do ove promene, te se tako postavlja pitanje da li ovaj medij trenutno ima glavnog i odgovornog urednika, što je veliki problem, jer po Zakonu o javnom informisanju svako javno glasilo u Srbiji mora da ga ima, pa ako to nije tako, stiču se uslovi za trenutni prestanak rada TV Avala. Zabrinjava nas i podatak da od oktobra prošle godine, po rečima predstavnika štrajkačkog odbora, nisu uplaćeni doprinosi za socijalno i penziono osiguranje što takođe povlači dodatne odgovornosti vlasnika medija. Jedan od uslova za dobijanje dozvole za emitovanje bio je da se ovaj vredni nacionalni resurs ponudi onim emiterima koji su u stanju da izmiruju svoje finansijske obaveze. Ako menadžment TV Avala to više nije u stanju, mi nemamo druge zakonske mogućnosti osim da oduzmemo dozvolu za emitovanje TV Avala, što se, nadam se, neće desiti", kaže Peković.
Opširnije

SrbijaRRAoduzimanje dozvole za emitovanjeTV'avala

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.