Andrija Mandić prekinuo štrajk

Izvor: Blic, 26.Okt.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andrija Mandić prekinuo štrajk

Predsednik crno­gorske opozicione Srpske narodne str­an­ke Andrija Mandić prekinuo je juče štrajk glađu nakon što je „uvažio stav rukovodstva svoje stranke", saopštio je juče portparol SNS Dobrilo Dedeić i naglasio da je odluka o prekidu štrajka definitivna.



Dedeić je kazao da će SNS uvažiti sve savete lekara u vezi s oporavkom Mandića koji je danas pušten iz bolnice, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i to da će Mandić nakon što se oporavi, nastaviti sa političkom aktivnošću. Dedeić je rekao da će SNS i Srpska lista nastaviti političku borbu protiv vlasti „vaninstitucionalnim sredstvima", ne precizirajući koje su metode u pitanju.

Mandić, koji je u subotu uveče zbog pogoršanog zdravstvenog stanja usled skoro dvonedeljnog štrajka glađu prebačen u podgorički Urgentni centar, dobro se oseća, izjavio je direktor tog centra Vladimir Dobričanin.

Prema njegovim rečima, Mandić je u Urgentni centar iz zgrade parlamenta prebačen kolima Hitne pomoći u svesnom stanju, ali veoma iscrpljen zbog višednevnog gladovanja. Dobričanin je dodao da će Mandić posle ukazane pomoći biti prebačen na odeljenje Kliničkog centra radi daljeg lečenja.

Potpredsednik Srpske narodne stranke Novica Stanić je izjavio da se Mandićevo stanje naglo pogoršalo u subotu kasno posle podne, ali da je on i dalje odbijao bilo kakvu lekarsku intervenciju.

Mandić je štrajk glađu počeo nakon protestnog mitinga opozicije u Podgorici, 13. oktobra, zbog nezadovoljstva vladinom odlukom da prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.

Mandiću sve bolje

Zdravstveno stanje lidera Srpske liste postepeno se poboljšava.

Lekari Kliničko-bolničkog centra potvrdili su da je Mandićevo zdravstveno stanje dobro, ali da zbog 13 dana gladovanja za sada uzima uglavnom tečnost i keks, prenela je Srna.

Kako je rekao Dedeić, odluku o izlasku Mandića iz bolnice doneće lekari.

"Srpsku listu očekuje intenziviranje vanparlamentarne borbe nakon oporavka Mandića", dodao je Dedeić.

DPS: Opozicija nemoćna

Politički direktor DPS Predrag Sekulić ocenio je juče da opozicija pokazuje nemoć i obmanjuje svoje glasače usvajanjem deklaracije o poništenju odluke crnogorske vlade o priznanju nezavisnosti KiM u skupštinama opština u kojima ima većinu. On je ocenio da usvajanje te deklaracije „ništa ne znači jer nema pravog utemeljenja". Sekulić je ponovio da je opozicija pokazuje nemoć i da ne može da se snađe u novoj političkoj realnosti Crne Gore.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.