Američki scenaristi nastaviće razgovore sa poslodavcima posle tri meseca štrajka

Izvor: VOA, 02.Avg.2023, 18:04

Američki scenaristi nastaviće razgovore sa poslodavcima posle tri meseca štrajka

Vođe sindikata obavestile su holivudske scenariste da planiraju da se sastanu sa predstavnicima studija, kako bi razgovarali o nastavku pregovora, nakon prvog zvaničnog kontakta dveju strana od kad je štrajk počeo pre tri meseca. Udruženje američkih scenarista (WGA) navelo je u imejlu da je šef Alijanse filmskih televizijskih i producenata (AMPTP) koja predstavlja najveće studije, striming servise i produkcijske kuće u pregovorima, tražio sastanak u petak, kako bi pregovarali o nastavku razgovora. "Nastavićemo komunikaciju sa vama posle tog sastanka, kada budemo imali više informacija. Kao što smo već naveli, svesni smo da ima glasina. Kada god bude bila neka važna informacija, čućete je od nas", navodi se u imejlu. Još nije jasno da li je napravljen neki korak ka vođama štrajka holivudskih glumaca, koji su obustavili rad 14. jula. Upitan o očekivanjima od razgovora sa predstavnicima obe grupe štrajkača, portparol AMPTP je naveo u pisanom odgovoru da su privrženi tome da nađu dogovor koji bi bio koristan za oba sindikata. Iz Udruženja filmskih glumaca i američke Federacija radio i televizijskih umetnika (SAG-AFTRA) koja predstavlja filmske i telvizijske glumce koji su obustavili rad, niko još nije odgovorio na pitanja agencije AP. Pregovori između scenarista i njihovih poslodavaca propali su 1. maja, što je blokiralo produkciju u Holivudu. Neki od razloga za štrajk su iznosi plata zbog inflacije, manje ekipe za kraće sezone serija, kao i kontrola nad veštačkom inteligencijom u pisanju scenarija.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Posle tri meseca štrajka američki scenaristi pregovaraće s poslodavcima

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2023

Vođe sindikata holivudskih scenarista obavestile su ih da planiraju da s predstavnicima studija razgovaraju o nastavku pregovora posle prvog zvaničnog kontakta dve strane od pre tri meseca kada je počeo štrajk.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.