Ambasada Izraela zatvorena zbog štrajka

Izvor: RTS, 23.Mar.2014, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada Izraela zatvorena zbog štrajka

Izraelske misije u inostranstvu će od ponedeljka biti zatvorene zbog štrajka u Ministarstvu spoljnih poslova te zemlje. Tako će i Ambasada Izraela u Beogradu biti zatvorena do daljeg, piše u saopštenju ambasade. Zaposleni štrajkuju jer je odbijen njihov zahtev za povećanje plata i poboljšanje uslova rada.

Ambasada Izraela u Beogradu je saopštila da će biti biti zatvorena od ponedeljka, zbog štrajka u Ministarstvu spoljnih poslova Izraela, prenosi Beta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
U saopštenju Ambasade se kaže da je Ministarstvo spoljnih poslova Izraela u Jerusalimu stupilo u štrajk posle dvonedeljne delimične obustave rada, o čemu spor traje već dve godine.

Izraelske misije u inostranstvu će zato od ponedeljka 24. marta, biti zatvorene. "Tako će i Ambasada Izraela u Beogradu biti zatvorena do daljeg", piše u saopštenju.

Zaposleni u izraelskom Ministarstvu spoljnih poslova stupili su u štrajk jer je Ministarstvo finansija odbilo da ispuni njihove zahteve za povećanje plata i poboljšanje uslova rada, objavljeno je 11. marta.

Sindikat Ministarstva spoljnih poslova Izraela počeo je štrajk 4. marta.

Tako su obustavljeni svi kontakti izraelskih diplomata sa predstavnicima zemalja u kojima službuju, otkazane su sve zvanične posete i sastanci i u Izraelu, i u inostranstvu.

U saopštenju Ambasade Izraela u Beogradu od 11. marta piše da "možda izgleda neobično da diplomatska služba neke zemlje stupi u štrajk, ali - zbog duboke posvećenosti i želje da na najprofesionalniji način predstavljaju interese svoje zemlje u svetu - izraelske diplomate žele da veruju da će njihovi zahtevi biti ispunjeni".

Štrajk diplomata je premijera Benjamina Netanjahua prinudio da otkaže turneju po Latinskoj Americi, zakazanu za april, saopšteno je u četvrtak. To je trebalo da bude prvo putovanje nekog premijera Izraela u taj deo sveta.

Po izraelskim medijima, zbog štrajka u Ministarstvu spoljnih poslova postavlja se pitanje da li će papa Franja moći da Izrael poseti maja, kako je planirano.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.