Alitalija štrajkuje

Izvor: Mondo, 28.Maj.2017, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Alitalija" štrajkuje

I dok "Britiš ervejz" već dva dana otkazuje letove zbog nestanka struje, italijansk avio-kompanija počela štrajk.

Foto: AP Photo/Gregorio Borgia

  Zbog štrajka u italijanskoj aviokompaniji "Alitalija", u nedelju je prizemljeno 200 letova, saopštila je kompanija, dodavši da je uspela da oko 80 odsto putnika uputi na druge letove.

"Alitalija" beleži gubitke već godinama, a od 2. maja je pod administracijom na zahtev akcionara, nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je osoblje odbilo plan spasavanja vredan dve milijarde evra, zbog koga bi bile smanjene plate, a 1.700 ljudi bi dobilo otkaz.

Italija traži investitora za kompaniju, nakon što je odbačena ideja nacionalizacije, u kojoj aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata Etihad drži 49 odsto deonica.

Pročitajte: "Britiš ervejz": I dalje se otkazuju letovi
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"Alitalija" štrajkuje

Izvor: Mondo, 28.Maj.2017

I dok "Britiš ervejz" već dva dana otkazuje letove zbog nestanka struje, italijanska avio-kompanija počela štrajk...Foto: AP Photo/Gregorio Borgia..  Zbog štrajka u italijanskoj aviokompaniji "Alitalija", u nedelju je prizemljeno 200 letova, saopštila je kompanija, dodavši da je uspela da oko...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.