Izvor: S media, 05.Mar.2011, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokatska komora Beograd: Štrajk uspeo!

Advokatska komora saopštila je danas da je štrajk upozorenja tog advokatskog udruženja u potpunosti uspeo, jer je predlog Zakona o advokatori povučen iz hitne procedure usvajanja.

Advokatska komora je istakla da je Odbor za pravosudje Skupštine Srbije na hitnoj sednici 2. marta uvažio kritike i mišljenje Advokatske komore Beograd i drugih predstavnika advokatske branše i zaključio da se usvajanje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Zakona nastavi u redovnoj skupštinskoj proceduri.

"Izrazavajuci nadu u pozitivan ishod ovih aktivnosti AK Beograda ce uzeti aktivno ucesce u formalnom podnosenju amandmana na osporene i kritikovane clanove iz nacrta Zakona o advokaturi", najavljeno je iz Advokatske komore Beograda.

Članovi te advokatske komore stupili su u štrajk 28. februara, zahtevajući promenu odredbi zakona koji, kako su ukazivali, omogućavaju državi da odredjuje organe komore, njihovo funkcionisanje i trajanje mandata.

Spornim Predlogom Zakona o advokaturi se, prema mišljenju Advokatske komore Beograd, advokaturi oduzimao status samostalne i nezavisne službe.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.