Advokati u štrajku zbog napada na kolegu

Izvor: Glas javnosti, 10.Jun.2012, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati u štrajku zbog napada na kolegu

BEOGRAD - Upravni odbor Advokatske komore Srbije doneo je danas odluku o obustavi rada svih advokata u Srbiji u utorak, 12. juna, povodom napada na advokata Nenada Vukasovića.

Vukasović, nekadašnji branilac Zvezdana Jovanovića koji je osuđen zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, napadnut je sinoć u svojoj kancelariji, kada su mu dva napadača bacili kiselinu u oči.

U saopštenju Advokatske komore Srbije navodi se da u utorak, 12. juna advokati neće postupati ni u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << jednoj pravnoj stvari, bez izuzetka, kod sudova i drugih državnih organa u zemlji.

Iz Komore su pozivali sudove i druge državne organe u Srbiji da podrže protest advokata Srbije, te da zbog obustave rada 12. juna u postupcima advokati, kao njihovi punomoćnici, odnosno branioci ne trpe posledice.

Kako se dodaje u saopštenju Advokatske komore Srbije, advokati napad na Vukasovića doživljavaju kao napad na svakog od advokata u Srbiji pojedinačno i advokatsku profesiju u celini.Advokatska komora Srbije je izrazila najoštriji protest povodom napada na Vukasovića i udrožavanje njegovog života.

Ranije danas Advokatska komora Srbije je od Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva zatražila da preduzmu energične mere i u najkraćem roku otkriju počinoce i motiv napada na advokata Nenada Vukasovića, koji je član Upravnog odbora Komore.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.