Advokati nastavljaju štrajk, odbili predloge Ministarstva

Izvor: Press, 10.Okt.2014, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati nastavljaju štrajk, odbili predloge Ministarstva

Advokati iz cele Srbije nastavljaju sa visenedeljnom obustavom rada, pošto Upravni odbor Advokatske komore Srbije i komora koje su u njenom sastavu nisu prihvatili predloge Ministarstva pravde povodom zahteva advokature.
"Upravni odbori advokatskih komora u sastavu komore Srbije ništa nisu prihvatili, jer su predlozi Ministarstva pravde neprihvatljivi. ŠStrajk se nastavlja i čekamo odluku Ustavnog suda >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << povodom naših inicijativa o zakonima koji se tiču nadležnosti javnih beležnika", rekao je za Tanjug predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić.



Prema njegovim rečima, što pre bude doneta odluka Ustavnog suda ili da se izmeni stav Ministarstva pravde o zahtevima advokature, biće manje blokade u pravosuđu.

Advokati iz cele Srbije štrajkuju od 17. septembra, dok su njihove kolege iz Beograda štrajk počele nedelju dana ranije, 10. septembra.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Advokati nastavljaju štrajk, odbili predloge Ministarstva

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Okt.2014

Advokati iz cele Srbije nastavljaju sa višenedeljnom obustavom rada pošto Upravni odbor Advokatske komore Srbije i komora koje su u njenom sastavu nisu prihvatili predloge Ministarstva pravde povodom zahteva advokature..."Upravni odbori advokatskih komora u sastavu komore Srbije ništa nisu prihvatili,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Advokati nastavljaju štrajk uz dijalog sa Ministarstvom

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2014, 08:55

Advokatska komora Srbije saopštila je sinoć da će nastaviti dijalog sa Ministarstvom pravde, ali i da se nastavlja obustava rada avokata u celoj Srbiji...Nakon jučerašnjeg sastanka u Ministarstvu pravde, predstavnici advokature su o sadržni razgovora informisali Protestni odbor, koji je odlučio...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.