Izvor: Luftika.rs, 06.Dec.2021, 16:53

14 zaposlenih u Okružnom zatvoru Smederevo štrajkuje glađu zbog bahatog upravnika

Prošle nedelje, od 29. novembra, 14 zaposlenih u Okružnom zatvoru u Smederevu počelo je sa štrajkom glađu.
Zaposleni su u pisanoj formi obavestili upravnika OZ Smederevo Gorana Pavlovića, direktora Uprave Dejana Carevića, ministarku pravde Maju Popović i predsednika Sindikata pravosuđa Srbije Zvonka Tomaševića, navodi se u saopštenju Jedinstvene sindikalne organizacije zaposlenih u UIKS.
Razlozi za štrajk glađu, kako se navodi u saopštenju, leže problemima >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << koji postoje otkako je Goran Pavlović na čelu te ustanove, što je poslednjih šest godina. O problemima su se zaposleni lično u više navrata obraćali nadležnima u Beogradu, moleći i za premeštaje u druge ustanove, ali su ostali bez odgovora.
„Kako je situacija vremenom kulminirala, zaposleni su se u maju 2021. godine obratili direktoru Uprave Dejanu Careviću, ministarki Popović i premijerki Ani Brnabić sa molbom da se uključe u rešavanje njihovih problema“, stoji u saopštenju.
Oni su ukazivali nadležnima da je situacija alarmantna i da svakog trenutka može eskalirati u sukob.
Kako zaposleni navode, svakodnevno su prisutne pretnje upravnika suspenzijama i otkazima, sukobi i uvrede između samih zaposlenih, jer je upravnik direktno uticao i pospešivao stvaranje nepremostivog jaza i nepoverenja među zaposlenima. Prema tvrdnjama u saopštenju, otišao je korak dalje i stvorio je suprotstavljene strane koje su na ivici sukoba.
Upravnik se prema rečima zaposlenih ponaša bahato jer tvrdi da ima podršku pretpostavljenih i da može da “pegla” sve svoje postupke.
Kako su u saopštenju naveli, svih 14 zaposlenih u Okružnom zatvoru će nastaviti da redovno obavljaju svoje radne obaveze, ali će odbijati hranu sve dok ne dobiju priliku da svoje probleme iznesu nadležnom u Ministarstvu pravde.
Bivša liderka Mjanmara i dobitnica Nobelove nagrade osuđena na 4 godine zatvora

Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.