Sukob demonstranata i policije u Kataloniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2019, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob demonstranata i policije u Kataloniji

Demonstranti koji podržavaju otcepljenje Katalonije od Španije sukobili su se danas s policijom i blokirali glavne puteve i železničke pruge na severoistoku regiona tokom štrajka u znak protesta zbog suđenja pobornicima osamostaljenja Katalonije, javlja AP.

Lokalna policija je potvrdila da je uhapsila četiri osobe koje su pružale otpor policajcima pri pokušaju da uspopstave saobraćaj koji su demonstranti blokirali.

Zbog lakših povreda lekarsku pomoć dobile >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su 22 osobe, a u sukobima je povređeno i 12 policajaca na koje su demonstranti bacali kamenje, dok su na nekim saobraćajnciama i autoputevima palili gume.

Blokade puteva i pruga izazvale su poremećaj na području Barselone i na desetak glavnih autoputeva i železničkih pruga u drugim delovima Katalonije.

Generalni štrajk organizovali su mali sindikati radnika i studenata koji su se zalagali za nezavisnost Katalonije, skandirajući slogane za puštanje 12 separatista kojima se trenutno sudi u Madridu.

Glavni sindikati u Kataloniji nisu podržali štrajk.
Pogledaj vesti o: Štrajk policije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.