Policajci ispred Vlade Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2011, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci ispred Vlade Srbije

BEOGRAD -

Nezavisni sindikat policije najavio je da će danas održati protest ispred zgrade Vlade Srbije sa zahtevom za poboljšanje materijalnog položaja svih radnika MUP-a i policije, negirajući navode da obustava rada ima političku pozadinu.

Predsednik štrajkačkog odbora tog reprezentativnog sindikata, čiji članovi su u štrajku od 12. decembra, Dejan Đukić rekao je Tanjugu da će protest početi u 12 sati i da se očekuje dolazak predstavnika NSP iz svih krajeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije.

On je ponovio da je osnovni štrajkački zahtev povećanje zarada za sve zaposlene u MUP-u i u policiji, kao i isplata zaostalih dnevnica i putnih troškova.

Povodom izjave ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da ne može da dozvoli da štrajk u policiji bude zloupotrebljen u političke svrhe, Đukić je negirao da je u štrajk policije umešana politika.

"Decidno tvrdim da nema politike u našem štrajku", rekao je Đukić dodavši da su članovi tog sindikata, od početka stupanja u štrajk tvrdili da problem nije u Dačiću ni rukovodstvu policije, već u Ministarstvu finansija i Vladi Srbije.

Dačić je u subotu u Novom Sadu rekao da "štrajk nikuda ne vodi, jer malo toga više možemo da dobijemo", objasnivši da "možemo da dobijemo samo u tome da se naljutim i da dam ostavku zato što neću da se to pitanje politički zloupotrebljava".

Dačić je apelovao na prekid štrajka navodeći da je položaj u policiji težak, ali da bolje od postignutog ne može, a dodao je i da je budžet policije za 2012. veći za šest milijardi dinara i da ne postoji mogućnost da se izađe iz tog okvira.

Nezavisni sindikat policije je organizovao zakonsku obustavu rada koja podrazumeva izlazak njihovi članova samo na hitne intervencije u svim segmentima policijskog rada, a od nedavno štrajk je radikalizovan time što se ne registruju vozila javnih i komunalnih preduzeća.

U MUP- inače deluje 11 sindikata, a uz NSP reprezentativan je još samo Policijski sindikat Srbije.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.