POLICIJA NASTAVLJA ŠTRAJK, RAZMATRAJU PREDLOGE

Izvor: Kurir, 11.Okt.2011, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLICIJA NASTAVLJA ŠTRAJK, RAZMATRAJU PREDLOGE

BEOGRAD - Policijski sindikat Srbije (PSS) zadovoljan je razgovorom sa predstavnicima Ministarstva unustrašnjih poslova, ali najavljuje da će nastaviti štrajk dok ne razmotri predloge dobijene na tom sastanku, a koji se odnose na poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja i uslova rada.

Predsednik PSS Veljko Mijailović naveo je da će štrajk biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nastavljen istim intenzitetom.

Mijailović je u ponedeljak rekao da je na osnovu rešenja ministra policije Ivice Dačića obrazovan tim koji će raditi na sistematizaciji i u koji su uključeni i predstavnici reprezentativnog sindikata, a urađeni su i pravilnici koje su tražili predstavnici tog sindikata.

Prema njegovim rečima, preostala su sporna pitanja oko dinamike isporuke uniforme i izmena i dopuna Zakona o policiji.

"Za sada ostajemo u štrajku, razmotrićemo pomoćna rešenja dok ne donesemo zajednički stav i u vezi izmena i dopuna Zakona o policiji i dinamici opremanja policijskih službenika", rekao je Mijailović nakon sastanka sa predstavnicima MUP-a.

Mijailović je rekao da je na sastanku sa predstavnicima resornog ministarstva pokazana ekspeditivnost i da su predstavnici tog sindikata zadovoljni dinamikom razgovora.

On je dodao da je za 14. oktobar zakazan sastanak na kome će biti načelnici svih policijskih uprava a na kome će se razmatrati primena Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike.

Članovi PSS ujutru su stupili u štrajk, uz poštovanje minimuma procesa rada, nezadovoljni zbog lošeg materijalnog položaja zaposlenih u MUP-u.

Štrajk Policijskog sindikata Srbije nije ugrozio funkcionisanje policijskog sistema, osim u manjem delu šalterskih službi, u pojedinim policijskim stanicama.

PSS traži poboljšanje finansijskog i socijalnog statusa svih zaposlenih u MUP-u, novu sistematizaciju, primenu Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike, izmenu i dopunu Zakona o policiji i novu uniformu i opremu.

Štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada podrazumeva da će sa smanjenim kapacitetom raditi granični prelazi, a izdavanje ličnih karti, pasoša i drugih dokumenata će biti samo za hitne slučajeve.
Pogledaj vesti o: Štrajk policije,   Ivica Dačić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.