Nastavljen štrajk dela policije

Izvor: RTS, 07.Feb.2011, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljen štrajk dela policije

Nezavisni sindikat policije nastavlja štrajk, a pregovore, kažu, očekuju po povratku ministra Ivice Dačića iz Amerike. S druge strane, MUP saopštava da se taj sindikat, iako pozvan, nije odazvao sastanku na koji su, kasno po podne, došli predstavnici ostalih sindikata.

Zakonska obustava rada se nastavlja, poručuju iz Nezavisnog sindikata policije. Ovaj sindikat pregovore očekuje po povratku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ministra Ivice Dačića iz Amerike.

S druge strane, MUP saopštava da se taj sindikat, iako pozvan, nije odazvao sastanku na koji su, kasno po podne, došli predstavnici ostalih sindikata. Cilj sastanka bio je da zajedno definišu zahteve uoči sutrašnjeg razgovora sa premijerom.

Rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova i policije i predstavnici sindikata dogovorili su se na sastanku da treba naći način da se uslovi rada zaposlenih u policiji poboljšaju, saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju se navodi da je rukovodstvo MUP-a i policije podržalo predstavnike sindikata u stavu da je položaj policije izuzetno težak, a dogovoreno je i da "probleme treba konstruktivno rešavati, bez manipulisanja zaposlenima u ministarstvu o navodnom štrajku velikog broja policajaca". 

Nezavisni sindikat policije najavio je ranije danas da će sutra nastaviti sa zakonskom obustavom rada, a očekuje pregovore o prekidu štrajka po povratku ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića iz SAD.

"Tokom dana nismo imali sastanke sa nadležnima u MUP-u, niti sa premijerom, a očekujemo početak razgovora o našim zahtevima sa Dačićem", rekao je večeras Tanjugu predstavnik tog sindikata Velimir Barbulov.

Štrajk uz minimum rada

Predstavnici sindikata trebalo je danas da se sastanu sa premijerom Mirkom Cvetkovićem u toku dana, međutim, taj sastanak nije održan.

"Tokom dana nismo imali sastanke sa nadležnima u MUP-u, niti sa premijerom, a očekujemo početak razgovora o našim zahtevima sa Dačićem", rekao je predstavnik tog sindikata Velimir Barbulov.

Prema njegovim rečima i danas je bilo u štrajku oko 70 odsto članova tog sindikata, koji, između ostalog, traže povećanje plata za 40 odsto.

Uz povećanje plata za 40 odsto, Nezavisni sindikat policije traži i nabavku novih uniformi i obuće, izmene određenih članova Zakona o policiji i potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora.

Štrajk, koji je počeo u četvrtak, organizovan je uz poštovanje zakonskih odredbi, odnosno, obezbeđen je minimum procesa rada, što znači da policajci intervenišu samo na osnovu prijava građana ili ako dođe do neke situacije kada je ugrožena bezbednost.

Policajci zaduženi za rad sa građanima, odnosno, za izdavanje ličnih dokumenata i registarskih tablica, posao obavljaju samo u hitnim slučajevima.

Za razliku od Nezavisnog sindikata policije, drugi reprezentativni sindikat, Policijski sindikat Srbije, ne podržava štrajk policije i smatra da treba sačekati odluku Vlade o potpisivanju posebnog kolektivnog ugovora.
Pogledaj vesti o: Štrajk policije,   Štrajk

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavljen štrajk dela policije, čeka se razgovor sa Cvetkovićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2011

BEOGRAD -..Nezavisni sindikat policije nastavio je štrajk, a predstavnici tog sindikata još nisu dobili potvrdu o sastanku sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem, rekli su u tom sindikatu..."U štrajku je oko 70 odsto naših članova a očekujemo i sastanak sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, na kome...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nastavljen štrajk policije

Izvor: Mondo, 07.Feb.2011

Nezavisni sindikat policije nastavio je danas sa obustavom rada tražeći povećanje plate od 40 odsto i nabavku novih uniformi i obuću za policiju, a očekuje i sastanak sa premijerom. Beli štrajk na prelazu ka Kosovu.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.