Sindikat radnika Amazona u Njemačkoj prijeti štrajkom

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Dec.2019, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat radnika Amazona u Njemačkoj prijeti štrajkom

BERLIN - Drugi najveći sindikat u Njemačkoj, Ver.di, koji okuplja radnike pretežno iz sektora usluga, pozvao je zaposlenike Amazona na štrajk

Predblagdanski štrajkovi upozorenja u njemačkim logističkim središtima Amazona događaju se s vremena na vrijeme još od 2013. godine. Na taj način radnici s najnižim plaćama koji rade u najtežim uvjetima u ovoj kompaniji i pod velikim su vremenskim pritiskom zahtijevaju bolje uvjete rada i više plaće.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Štrajk na Crni petak ili neposredno prije Božića imaju posebno velik utjecaj jer se tada najviše robe treba isporučiti iz skladišta, pa se tada nakuplja i najviše prekovremenih sati. Upravo tu činjenicu ovaj sindikat želi iskoristiti kako bi zastojem rada stvorio veći pritisak na kompaniju Jeffa Bezosa.

Ovoga puta glavni zahtjev je povećanje božićnice – umjesto najavljenih 400 eura, zaposlenici Amazona traže četverostruko veći iznos. Kako sada stvari stoje štrajk bi trebao započeti u ponedjeljak ujutro i trajati cijeli ovaj tjedan, sve do subote uvečer. Odvijat će se, najavljeno je, samo u logističkom centru u Bad Hersfeldu.

Reuters prenosi kako je Amazonov odgovor na sve dosadašnje slične akcije bio mlak, te da zbog slabog odaziva radnika nisu zabilježili značajne posljedice. Amazon inače u Njemačkoj planira otvoriti još jedan novi centar u Njemačkoj, s kojim će imati skladišta na 35 lokacija i preko 20 tisuća zaposlenika u toj zemlji.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Umesto 400, traže 1.600 evra: Štrajk radnika u Nemačkoj

Izvor: B92, 16.Dec.2019

Berlin -- Drugi najveći sindikat u Nemačkoj Verdi, koji okuplja radnike pretežno iz sektora usluga, pozvao je zaposlene u kompaniji Amazon na štrajk...Pretpraznični štrajkovi upozorenja u nemačkim logističkim centrima Amazona događaju se s vremena na vreme još od 2013. godine. Na taj način...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.