Preminuo MIlan Galić, legenda srpskog i jugoslovenskog fudbala

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Sep.2014, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo MIlan Galić, legenda srpskog i jugoslovenskog fudbala

BEOGRAD - Legenda srpskog i jugoslovenskog fudbala Milan Galić danas je iznenada preminuo u 76. godini u Beogradu.

Blistavu igračku karijeru počeo je u FK Proleter iz Zrenjanina. Veliko fudbalsko ime izgradio je tokom nastupa za FK Partizan.

U periodu od 1959. do 1966. godine odigrao je 281 utakmicu, postigao 165 golova i osvojio četiri titule nacionalnog prvaka.

 Bio je dio čuvene Partizanove >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << generacije koja je 1966. godine igrala finale Kupa evropskih šampiona.

U periodu od 1966. do 1970. igrao je za belgijski klub Standard iz Liježa sa kojim je osvojio dvije titule nacionalnog prvaka i Kup Belgije. Za francuski Rems nastupao je u periodu od 1970. do 1973. godine.

Popularni "Gale " je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 51 utakmicu i postigao 37 golova, što ga čini drugim strijelcem u istoriji nacionalnog tima.

 Sa jugoslovenskom reprezentacijom osvojio je drugo mjesto na prvenstvu Evrope 1960. godine u Parizu, a iste godine na Olimpijskim igrama u Rimu osvojio je zlatnu medalju.

Bio je član reprezentacije koja je 1962. godine na prvenstvu svijeta u Čileu osvojila četvrto mjesto.

Po završetku igračke karijere diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu i pokazao da vrhunski sport i visoko obrazovanje mogu da idu zajedno.

Od 1979. godine radio je u nacionalnom fudbalskom savezu kao pravni savjetnik. U savezu je radio do 31. marta 2005. godine kada je otišao u penziju.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin,   Partizan

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Preminuo prevodilac Dušan Grbić

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Sep.2014, 14:40

BEOGRAD - U Beogradu je danas u 59. godini iznenada preminuo Dušan Grbić, dugogodišnji prevodilac u Novinskoj agenciji Republike Srpske - SRNA...Grbić je rođen 1955. godine u Beogradu, a u Srnu je došao 1993. godine iz Kanade gdje je do tada živio...Kolektiv Srne izgubio je vrijednog i savjesnog...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.