Pretnje 11. septembrom zaustavile premijeru filma o S. Koreji

Izvor: B92, 17.Dec.2014, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnje 11. septembrom zaustavile premijeru filma o S. Koreji

Njujorška premijera filma "The Interview", komedije o atentatu na predsednika Severne Koreje, otkazana je zbog pretnje hakerske grupe koja stoji iza upada u bazu kompanije Sony Pictures.

Hakerska grupa koja se naziva "Čuvari mira" (Guardians of Peace, GoP), proteklih dana je objavljivala poverljive podatke, mejlove i šifre zaposlenih u kompaniji da bi, neočekivano, juče poslala poruku u kojoj se ljudi upozoravaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da izbegavaju film Seta Rogena i Džejmsa Franka, uz upozorenje da će "svet bili ispunjen strahom" i spominjanje napada na Njujork 11. septembra.

"Jasno ćemo vam pokazati na mestima gde se prikazuje film na koliko su gorku sudbinu osuđeni oni koji traže zabavu u teroru. Setite se 11. septembra 2011. godine. Preporučujemo vam da se klonite tih mesta, a ako vam je kuća u blizini, bolje je napustite. Štagod da se desi u narednim danima, to je prizvala pohlepa Sony Picture Entertainmenta", piše u poruci.

Premijeru je otkazala kompanija "Landmark", vlasnik lanca kome pripada bioskop u kome je film trebalo da ima svoju premijeru na istočnoj obali.

I kompanija "Karmajk" objavila je da su otkazane sve projekcije ovog filma, koji je trebalo da se pojavi širom SAD za Božić.

Kako je ranije saopšteno, Sony se neće buniti ako neki bioskop odbije da prikazuje film.

Na "zapadnoj premijeri", u Los Anđelesu 11. decembra, Set Rogen se zahvalio kompaniji "Sony" što je "imala mu*a" da stane iza ovog filma.

Američke obaveštajne službe su se oglasile povodom pretnji i navele da "nema kredibilnih obaveštajnih podataka koji ukazuju na planiranje terorističkog napada na bioskope", dok je FBI naveo da "radi sa partnerima na istrazi tog pitanja".

Podsetimo, od velikog hakerskog upada u baze kompanije "Sony" spekuliše se da iza svega stoji Severna Koreja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otkazana premijera filma zbog pretnji

Izvor: VOA, 17.Dec.2014

Njujorška premijera filma o izmišljenom planiranju atentata na lidera Severne Koreje Kim Džong Una "Intervju" otkazana je zbog pretnji misteriozne grupe hakera...Takozvani "Čuvari mira" juče su objavili saopštenje u kojem obećavaju “gorku sudbinu” za one koji budu išli da gledaju film "Intervju",...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.