Madoni odbijen zahtev za usvajanje

Izvor: Blic, 03.Apr.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Madoni odbijen zahtev za usvajanje

Malavijski sud odbio je zahtev pop pevačice Madone za usvajanje četverogodišnje Mersi Džejms iz ove zemlje, preneo je BBC.

Madonin zahtev je odbijen zbog pravila koja se odnose na državljanstvo – zakon nalaže da potencijalni roditelji moraju biti stanovnici Malavija 18 do 24 meseca.

Jedan zvaničnik malavijske vlade prethodno je podržao pevačicu. "Madona je bila dobra prema nama.Veoma malo bogatih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i poznatih ljudi izdvoje vreme da dođu do Malavija i podrže našu decu. Mi podržavamo njen zahtev za usvajanjem", izjavila je ranije ministarka informisanja Patriša Kaliati, dodajući da Madona pruža podršku za više od 25.000 dece bez roditelja u Malaviju.

Ministarka je takođe istakla da je Madona dokazala da može da se stara o Dejvidu (3), koga je usvojila u ovoj zemlji 2006.

Mersi Džejms trenutno je smeštena u istom sirotištu gde je bio i Dejvid, nakon što je njena osamnaestogodišnja majka umrla po porođaju.

Neke grupe za ljudska prava u Malaviju, međutim, protive se usvajanju. Predsednik Konsultativnog komiteta za ljudska prava Undule Mvakusunguraof optužio je Madonu da se "ponaša kao siledžija".

"Ona ima novac i status i to koristi da manipuliše, da ubrza proces", izjavio je on.

Madona je podnela zahtev za usvajanje kao roditelj-samac, nakon razvoda sa režiserom Gajem Ričijem novembra prošle godine.

Prema zakonu Malavija, razvedeni i samci ne mogu da usvoje dete, ali su zvaničnici izjavili da se svaki slučaj razmatra posebno.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

MADONA NEPODOBNA MAJKA!

Izvor: Press, 03.Apr.2009

Sud u Malaviju odbio je juče zahtev čuvene pop zvezde Madone da dobije na privremeno usvajanje devojčicu Mersi iz te siromašne afričke zemlje, navela su tri izvora iz suda. Organizacije za zaštitu ljudskih prava ranije su optužile vlasti Malavija da Madoni obezbeđuju povlašćen tretman, pozivajući...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.