Lažni sjaj na Sajmu automobila

Izvor: Mondo, 22.Mar.2013, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažni sjaj na Sajmu automobila

Počeo Sajam automobila i motocikala u Beogradu. Do 31. marta možete pogledati ponudu više od 450 izlagača. Sjaj pod sajamskim kupolama ne održava pravo stanje u autoindustriji.

Sajmove je otvorio ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić koji je istakao da je pravi podvig organizovati sajam automobila u nepovoljnim uslovima u kojima je zbog globalne ekonomske krize ugrožena i autoindustrija.

"Sjaj pod sajamskim kupolama ne održava pravo stanje u autoindustriji", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rekao je Ljajić. On je naveo da je u Evropi u prošloj godini registrovano osam odsto manje novih automobila.

"U Srbiji je 2012. registrovano 22.000 novih automobila", kazao je Ljajić i dodao da je porosečna strost automobila u Srbiji 13,8 godina.

Podaci iz prva dva meseca 2013. godine, po njegovim rečima, potvrđuju da se nastavlja pad prodaje automobila jer se mesečno proda od 1.100 do 1.200 automobila, što je četiri do pet puta manje od prosečne prodaje u pretkriznoj 2008. godini.

Ljajić je rekao da je u autoindustriju u Srbiji od 2000. uloženo 1,7 milijardi evra, a u tom sektoru radi 19.000 ljudi. Izvoz autoindstrije Srbije u 2012. je povećan 40 odsto, a svaka osma investica bila je u tom sektoru.

Salon automobila u Beogradu čiji je ovogodišnji slogan "Parkirani za vas" jedan je od ukupno 13 zvaničnih sajmova putničkih automobila koji će ove godine biti organizovani u svetu.

Na salonu automobila i Sedmom sajmu motocikala učestvuju najpoznatiji domaći i svetski proizvođači, kao i uvoznici putničkih automobila, komercijalnih vozila, motocikala, pratećih delova i opreme.

MONDO je već bio na Sajmu. OVDE pogledajte šta smo zapazili kao novo, povoljno, zanimljivo...

(agencije/MONDO)
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren Sajam automobila u Beogradu

Izvor: B92, 22.Mar.2013

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je u petak u Beogradu 51. Međunarodni salon automobila, čije održavanje, kako je istakao, predstavlja veliki podvig s obzirom na teško stanje automobilske industrije u Evropi i Srbiji..."Činjenica je...

Nastavak na B92...

Lažni sjaj Sajma, prodaja automobila nikad lošija

Izvor: Kamatica.com, 22.Mar.2013

Pravi je podvig organizovati sajam automobila u nepovoljnim uslovima ekonomske krize, rekao ministar Rasim Ljajić na otvaranju pedesetprvog Međunarodnog salona automobila i motocikala na Beogradskom sajmu..

Nastavak na Kamatica.com...

LJajić: Sjaj pod sajamskim kupolama ne održava pravo stanje u autoindustriji,

Izvor: Beta Video, 22.Mar.2013

BEOGRAD - Sjaj pod sajamskim kupolama ne održava pravo stanje u autoindustriji, rekao je ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić. (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.