Dačić: Napad na policiju je napad na državu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2011, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Napad na policiju je napad na državu

ZRENJANIN -

U Policijskoj upravi u Zrenjaninu danas je održana komemoracija povodom pogibije policajca Aleksandra Rkmana, kojeg je u četvrtak, prilikom pretresa kuće ubio Goran Petrović.

Predsednik Srbije Boris Tadić uputio je porodici ubijenog policajca telegram saučešća sa izrazima najdubljeg žaljenja.

Zamenik premijera i ministar unutrasnjih poslova Ivica Dačić rpisustvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je komemoraciji i takođe izrazio saučešće porodici, najavio pomoć i najoštrije osudio učestale napade na pripadnike policije.

"Obaveza je svih nas da dignemo glas protiv takvog nasilja, jer je svaki napad na policiju i napad na državu", rekao je Dačić.

Podsecćjući da je za dve decenije oko hiljadu policajaca izgubilo živote obavljajući poasao, ministar je podsetio na težinu posla i socijalni status policajaca.

"To su ljudi iz siromašnih i poštenih porodica, koji svojim rukama zarađuju hleb i naše ministarvo i Grad Zrenjanin će zato brinuti i o porodici Aleksandra Rkmana i čuvati sećanje na njega", rekao je Dacćić.

Ministar policije je istakao da to nije potpun odgovor države na nasilje, te da bi pravi odnos bio da se zakonom omogući najoštrije kažnjavanje svih koji napadnu policajca.

Dačić je ukazao da je ubica Rkmana, Petrović, ranije za različita krivična dela osuđen na svega devet godina zatvora, malo u odnosu na težinu počinjenog.

Ocenjujući da policija ne može da radi svoj posao ukoliko je stalno i unapred pod sumnjom javnosti da li prekoraćuje ovlašćenja, Dacćić je ukazao i na nesrarzmeru između medijske pažnje kada policija prekorači svoja ovlašćenja i događaja kao što je jučerašnja tragedija u Zrenjaninu.

Daćić je rekao da najoštrije protestuje što vlada "muk među političarima", o jučerašnjem događaju

"To je događaj o kojem bi trebalo svi da se izjasne, da pošalju telegrame saučešća, jer je Aleksandar dao svoj život za državu", rekao je ministar.

Naznačujući da se političari oglašavaju o svemu i svačemu, a da se samo ne oglašavaju kad pogine policajac, Dačić je takvo ponašanje ocenio sramnim.

Kako je najavljeno, ministar policije će kasnije danas obići i ranjenog policajca Ivana Radina, koji se uspešno oporavlja u zrenjaninskoj bolnici.

Povodom pogibije Aleksandra Rkmana Gradsko veće Zrenajnina proglasilo je danas Dan žalosti u tom gradu, a sahrana će biti obavljena danas u 15.00 u Melencima.

Rkmana (31) je hicem iz pištolja u četvrtak ujutro ubio Goran Petrović (30) na spratu kuće u Zrenjaninu, prilikom pretresa koji je policija trebalo da izvrši na osnovu naloga istražnog sudije.

U vatrenom obračunu sa policijom, Petrović je pucnjem iz pištolja ranio i policajca Ivana Radina (26), koji se posle ukazane pomoći uspešno oporavlja u zrenjaninskoj bolnici i nije u životnoj opasnosti.

Petrović, višestruki izvršilac krivičnih dela, podlegao je ranama koje je zadobio u sukobu sa policijom, a ranjen je njegov otac Dragan, koji se posle lekarske intervencije u bolnici oporavlja kod kuće.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dan žalosti u Zrenjaninu

Izvor: RTS, 22.Jul.2011

U Zrenjaninu je danas Dan žalosti zbog ubistva policajca Aleksandra Rkmana. Ministar Ivica Dačić najavio pomoć porodici ubijenog policajca i najoštrije osudio učestale napade na pripadnike policije...U prostorijama Policijske uprave u Zrenjaninu održana je komemoracija ubijenom policajcu Aleksandru...

Nastavak na RTS...

Dačić: Država mora da stoji iza policajaca

Izvor: EMportal, 22.Jul.2011

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas u Zrenjaninu da država u potpunosti mora da stoji iza policajaca i kritikovao državne zvaničnike što se nisu oglasili povodom ubistva policajca u Zrenjaninu. Svaki napad na policiju je napad na državu, rekao je Dačić.

Nastavak na EMportal...

Ministar Dačić posetio ranjenog policajca

Izvor: S media, 22.Jul.2011

Ivica Dačic posetio je danas u Zrenjaninu ranjenog policajca Ivana Radina (26). Ministar je prilikom posete najavio veću posvećenost bezbednosti policajaca. ..Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačic posetio je danas u Zrenjaninu ranjenog policajca Ivana Radina (26), koji se uspešno oporavlja...

Nastavak na S media...

SAHRANJEN POLICAJAC ALEKSANDAR RKMAN

Izvor: Kurir, 23.Jul.2011, 09:07

ZRENJANIN - Ministar ljut! Policajac Aleksandar Rkman iz Zrenjanina dao je život za državu, a gotovo niko od političara nije našao za shodno da makar pošalje telegram saučešća njegovoj porodici! Takvo ponašanje je sramno..ZRENJANIN - Ministar ljut!..Policajac Aleksandar Rkman iz Zrenjanina dao...

Nastavak na Kurir...

TADIĆ IZRAZIO SAUČEŠĆE NORVEŽANIMA

Izvor: Kurir, 23.Jul.2011

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić najoštrije je osudio "mučke napade" u Oslu i izrazio norveškom narodu najdublje žaljenje zbog izgubljenih života građana..."Primite izraze najdubljeg saučešća u ime građana Srbije za tragediju koja se dogodila bezumnim bombaškim napadima", napisao je...

Nastavak na Kurir...

Dačić nudi pomoć Norveškoj

Izvor: S media, 23.Jul.2011

Ministar Ivica Dačić izrazio saučešće norveškom navodu povodom jučerašnjih nemilih događaja. Srbija šponudila pomoć Norveškoj u pronalaženju odgovornih. ..Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izrazio je danas saučešće norveškom narodu i zvaničnicima povodom dva napada...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.