DJB: PIK nezakonito odbio našu listu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2016, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJB: PIK nezakonito odbio našu listu

Pokret Dosta je bilo saopštio je danas da je Pokrajinska izborna komisija (PIK) nezakonito odbila prigovor na rešenje o odbijanju izborne liste Grupe građana Dosta je bilo – Saša Radulović, te najavio podnošenje tužbe Upravnom sudu, izrazivši očekivanje će ona biti pozitivno rešena u roku od 24 sata i da će ova lista učestvovati na pokrajinskim izborima.

U saopštenju se navodi da je PIK takvu odluku donela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "na čelu sa predstavnicima DS i LSV", dok je u prilog njihovog prigovora glasao samo jedan član iz SNS "uz trivijanu opasku da je red da, eto, neko glasa protiv".

"Neverovatno je da bilo ko ima ideju da zbog toga što nedostaje jedan potpis na jednom dokumentu pokuša da spreči bilo koga da izađe na izbore. Iako su obavestili sve medije, nama još uvek nisu uručili sporno rešenje", ocenjuje se u saopštenju.

Dodaje se da u PIK-u "očigledno vlada neprimereno opuštena atmosfera zbijanja šale sa propisima", te da se "partokratija udružila da spreči jedinu političku organizaciju koja se bori za ukidanje partokratije".

"Izborna procedura nalaže da se donese zaključak kojim se konstatuju nedostaci i nalaže predlagaču izborne liste da nedostatke otkloni. Nedostaci naše liste su formalne prirode i lako su otklonjivi. Istovremeno, u izbornoj proceduri ne postoji 'rešenje o odbijanju' koje je donela Pokrajinska izborna komisija", navodi Pokret Dosta je bilo.

Oni su optužili PIK da krši izborna pravila i sabotira slobodne izbore "pokušavajući da spreči Dosta je bilo da izađe na pokrajinske izbore", dok Republička izborna komisija (RIK) "tvrdi da svi treba da izađu na izbore pa čak i ako je počinjeno krivično delo falsifikata".

"DS uz pomoć Raje, Gaje i Vlaje sabotira naš pokret, jer smo jedan od favorita na izborima. Vrlo slično ponašanje imali smo i u opštini Stari grad, gde su iste stranke bezuspešno pokušavale da nas spreče da učestvujemo na izborima. Lista Dosta je bilo na Starom gradu je proglašena danas, a isto će biti i sa listom na izborima za parlament Vojvodine", zaključuje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dosta je bilo: DS i LSV nas sprečavaju da izađemo na izbore

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Apr.2016

Grupa građana "Dosta je bilo - Saša Radulović" saopštila je danas da je Pokrajinska izborna komisija, na čelu sa predstavnicima Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine nezakonito odbila prigovor na rešenje o odbijanju te izborne liste, sa ciljem da je spreči da učestvuje na izborima..."Izborna...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Ardita Sinani: Naš slogan glasi "Za Albance"

Izvor: Danas, 12.Apr.2016, 16:12

Beograd - Partija za demokratsko delovanje (PDD) samostalno će učestvovati na parlamentarnim izborima 24. aprila, a nosilac liste biće predsednica ogranka PDD u Preševu Ardita Sinani, koja je ujedno i druga na listi, iza Fatmira Hasanija, profesora hemije iz Bujanovca, koji je i član predsedništva...

Nastavak na Danas...

PIK odbio listu Dosta je bilo, tužba Upravnom sudu

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Apr.2016

Pokrajinska izborna komisija odbila je listu "Dosta je bilo - Saša Radulović" za predstojeće pokrajinske izbore, saopšteno je iz tog pokreta...Pokret "Dosta je bilo" će podneti tužbu Upravnom sudu i očekuju da "nelegalno" rešenje PIK-a padne u roku od 24 sata..."Umesto da nam daju rok da popravimo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.